Pite se prave od kora, domaćih ili kupovnih, a nadev možete da koristite po želji. Zbog jednostavne i brze pripreme i fantastičnog ukusa svi ih vole, a naš današnji predlog je da napravite pitu sa tikvicama i šunkom. Ovo je najjednostavniji recept, jer nema mešenja testa niti pravljena kora, već se iseckani sastojci pomešaju u posudi i sve se ispeče. Uživajte!
- Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 kašike majoneza
- 1 crni luk
- 150 g mocarela ili nekog tvrdog sira
- 1 veza mirođije
- 3 jajeta
- 3 kašike brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 kašika prezli
- 300 g šunke
- 1 kašičica italijanskog začina
Priprema:
Tikvice izrendajte, pa posolite i ostavite da puste vodu nekih 10 minuta. Zatim ih dobro ocedite, pa stavite u posudu. Dodajte rendanu mocarelu, seckanu mirođiju, seckani crni luk, jaja, pa posolite, pobiberite i pospite italijanskim začinom. Dodajte majonez, pa sve dobro sjedinite, a onda dodajte i brašno sa praškom za pecivo. Opet dobro promešajte. Nauljite vatrostalnu posudu i pospite je prezlama. Sipajte trećinu smese sa tikvicama i poravnajte, pa poređajte šunku. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke, a poslednji red je smesa sa tikvicama. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs