Pite se prave od kora, domaćih ili kupovnih, a nadev možete da koristite po želji. Zbog jednostavne i brze pripreme i fantastičnog ukusa svi ih vole, a naš današnji predlog je da napravite pitu sa tikvicama i šunkom. Ovo je najjednostavniji recept, jer nema mešenja testa niti pravljena kora, već se iseckani sastojci pomešaju u posudi i sve se ispeče. Uživajte!
- Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 kašike majoneza
- 1 crni luk
- 150 g mocarela ili nekog tvrdog sira
- 1 veza mirođije
- 3 jajeta
- 3 kašike brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 kašika prezli
- 300 g šunke
- 1 kašičica italijanskog začina
Priprema:
Tikvice izrendajte, pa posolite i ostavite da puste vodu nekih 10 minuta. Zatim ih dobro ocedite, pa stavite u posudu. Dodajte rendanu mocarelu, seckanu mirođiju, seckani crni luk, jaja, pa posolite, pobiberite i pospite italijanskim začinom. Dodajte majonez, pa sve dobro sjedinite, a onda dodajte i brašno sa praškom za pecivo. Opet dobro promešajte. Nauljite vatrostalnu posudu i pospite je prezlama. Sipajte trećinu smese sa tikvicama i poravnajte, pa poređajte šunku. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke, a poslednji red je smesa sa tikvicama. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus