Oni malo stariji pamte restoran "Atina" kao mesto gde su mogli da pojedu najbolje piroške. Bez obzira što restoran sa najboljim piroškama više ne postoji, to ne znači da ne možete da ih napravite kod kuće. Sve što treba da uradite jeste da umesite testo i nafilujete ih sirom. Donosimo vam recept za piroške koje uspevaju svima, a dovoljno je da ih poslužite sa paradajzom i čašom jogurta.

  • Sastojci:
  • 400 ml mlake vode
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 8 g suvog kvasca
  • 1-2 kašike ulja
  • 550 g brašna
  • Za nadev: 
  • kisela pavlaka 
  • feta sir 

Priprema:

U toplu vodu dodajte kvasac i šećer, pa promešajte. Zatim dodajte brašno i so, pa umesite testo. Nauljite ga i stavite u posudu, pa pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da naraste, nekih 20 minuta. Podelite na 12 delova od kojih ćete oblikovati loptice. U posudi pomešajte izmrvljeni feta sir sa pavlakom. Uzmite jednu lopticu, malo nauljite ruke, pa je što tanje razvucite. Nafilujte, pa preklopite ivice malo i urolajte. Tako uradite sa svim lopticama od testa. Pržite ih u zagrejanom ulju. 

BONUS VIDEO: 

Kako se pravi hleb sa belim lukom Instagram/foodiies_lifee

Izvor: Stvar ukusa