Ko još može da odoli mirisnom pecivu poput štapića sa maslinama? Ne morate ići u pekaru po kišnom vremenu, možete ih napraviti i kod kuće. Idealan su izbor za bilo koje doba dana, a odlično idu uz sos od belog luka.

  • Sastojci:
  • 450 g belog brašna
  • 50 g integralnog brašna
  • 375 g vode
  • 30 g maslinovog ulja
  • 12 g svežeg kvasca (ili 4 g suvog kvasca)
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika sitno iseckanog ruzmarina
  • 250 g maslina

Priprema:

Izmešajte sve sastojke za testo sa iseckanim ruzmarinom, umesite, pa pokrijte i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Rukom razvucite testo u posudi, pa ostavite da odstoji još 15 minuta. Dodajte masline, pokrijte posudu i ostavite u frižider preko noći. Zagrejte rernu na 250°C. U međuvremenu podelite testo na 6 komada. Svaki komad testa pospite brašnom, razvucite u valjak, a potom nežno uvrtite. Pažljivo prebacite na pleh i pecite 15- 20 minuta.

BONUS VIDEO:

Slatko pecivo punjeno nutelom  Instagram/archersfood

Izvor: Stvar ukusa