Libanski tradicionlani sos teksturom podseća na majonez, a obično se priprema od jednostavnih i jeftinih sastojaka kao što su beli luk, limunov sok, ulje i so. U Libanu se obično služi uz veliki broj jela, a tradicionalno sa pomfritom i bilo kojim jelom sa piletinom. Ukus je fantastičan i slaže se sa svim jelima, pa je naš predlog da ga koristite i za pečenje, grilovano povrće, kao preliv za pastu...
- Sastojci:
- 30 čenova belog luka
- 1 kašika soli
- 2-3 kašike limunovog soka
- 3 šolje ulja
Priprema:
U blenederu ustitnite čenove belog luka, koji ste prethodno očistili i so. Postepeno dodajte ulje i limunov sok i blendirajte sve dok ne dobijete smesu kao za majonez.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem