Libanski tradicionlani sos teksturom podseća na majonez, a obično se priprema od jednostavnih i jeftinih sastojaka kao što su beli luk, limunov sok, ulje i so. U Libanu se obično služi uz veliki broj jela, a tradicionalno sa pomfritom i bilo kojim jelom sa piletinom. Ukus je fantastičan i slaže se sa svim jelima, pa je naš predlog da ga koristite i za pečenje, grilovano povrće, kao preliv za pastu...

  • Sastojci:
  • 30 čenova belog luka
  • 1 kašika soli
  • 2-3 kašike limunovog soka
  • 3 šolje ulja

Priprema:
U blenederu ustitnite čenove belog luka, koji ste prethodno očistili i so. Postepeno dodajte ulje i limunov sok i blendirajte sve dok ne dobijete smesu kao za majonez. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE