Pite su praktične za pripremu i uglavnom se koriste kore i nadevi po želji. Ali, postale su popuarne i one koje se prave bez kora, a čiji se sastojci pomešaju u posudi i onda se peče. Danas vam predlažemo da isprobate i preukusnu pitu sa tikvicama i sirom koja će vas oduševiti, a koju možete da poslužite za doručak. I za ovaj recept vam nije potrebna rerna, jer se ona kuva na šporetu. 

  • Sastojci:
  • 1 tikvica 
  • 2 paradajza
  • 4 jajeta 
  • peršun
  • 2 čena belog luka 
  • 3 kašike grčkog jogurta ili pavlake 
  • 6 kašika brašna 
  • maslinovo ulje 
  • 200 g tvrdog sira 
  • 1 kašičica italijanskog začina 
  • 1 kašičica slatke crvene paprike 
  • parmezan 

Priprema: 
Izrendajte tikvicu i posolite, pa ostavite da odstoji 10 minuta. Dobro procedite, pa dodajte 1 sitno seckan paradajz i jaja. Dobro umutite. Zatim dodajte seckani peršun, mleveni beli luk i pobiberite, pa opet promešajte. Dodajte jogurt ili pavlaku i brašno i sve sjedinite. Sipajte smesu u nauljenu tepsiju ili veći tiganj, pa pržite na šporetu, na niskoj temeperaturi.Posle par minuta preko poređajte paradajz isečen na kriške (1 komad), kao i seckani sir. Pospite italijanskim začinom i crvenom paprikom, kao i paprmezanom. Poklopite i kuvajte još 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa