Pita sa tikvicama karakteristična je po tome što se sve samo smućka, izlije u pleh i ispeče. Ne postoji ništa lakše za napraviti. Recept u nastavku je malo drugačiji, i trebaće vam mrvicu više vremena u odnosu na običnu pitu sa ovim povrćem. Uz nekoliko dodatnih sastojaka napravićete pravi specijalitet.
- Sastojci:
- 4 tikvice
- maslinovo ulje
- 1 luk
- 2 jajeta
- 80 g prezli
- pola šolje parmezana
- 100 g sira
- 150 g pečene šunke
- so, biber
- maslac
- prezle i parmezan za posipanje
Priprema:
Narendajte tikvice i ostavite sa strane. U tiganj sipajte maslinovo ulje i propržite luk. Dodajte rendane tikvice i pržite dok ne omekšaju. Prebacite pripremljenu smesu u posudu. Dodajte jaja, prezle, parmezan, sir, šunku, so i biber, i sve zajedno izmešajte. Prebacite smesu u tepsiju podmazanu puterom. Poravnajte ga špatulom i dodajte komadiće putera na vrh. Pospite prezlama i parmezanom i prebacite u rernu i pecite na 170°C 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus