Pita sa tikvicama karakteristična je po tome što se sve samo smućka, izlije u pleh i ispeče. Ne postoji ništa lakše za napraviti. Recept u nastavku je malo drugačiji, i trebaće vam mrvicu više vremena u odnosu na običnu pitu sa ovim povrćem. Uz nekoliko dodatnih sastojaka napravićete pravi specijalitet.
- Sastojci:
- 4 tikvice
- maslinovo ulje
- 1 luk
- 2 jajeta
- 80 g prezli
- pola šolje parmezana
- 100 g sira
- 150 g pečene šunke
- so, biber
- maslac
- prezle i parmezan za posipanje
Priprema:
Narendajte tikvice i ostavite sa strane. U tiganj sipajte maslinovo ulje i propržite luk. Dodajte rendane tikvice i pržite dok ne omekšaju. Prebacite pripremljenu smesu u posudu. Dodajte jaja, prezle, parmezan, sir, šunku, so i biber, i sve zajedno izmešajte. Prebacite smesu u tepsiju podmazanu puterom. Poravnajte ga špatulom i dodajte komadiće putera na vrh. Pospite prezlama i parmezanom i prebacite u rernu i pecite na 170°C 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem