Pita sa tikvicama karakteristična je po tome što se sve samo smućka, izlije u pleh i ispeče. Ne postoji ništa lakše za napraviti. Recept u nastavku je malo drugačiji, i trebaće vam mrvicu više vremena u odnosu na običnu pitu sa ovim povrćem. Uz nekoliko dodatnih sastojaka napravićete pravi specijalitet.

  • Sastojci:
  • 4 tikvice
  • maslinovo ulje
  • 1 luk
  • 2 jajeta
  • 80 g prezli
  • pola šolje parmezana
  • 100 g sira
  • 150 g pečene šunke
  • so, biber
  • maslac
  • prezle i parmezan za posipanje

Priprema:

Narendajte tikvice i ostavite sa strane. U tiganj sipajte maslinovo ulje i propržite luk. Dodajte rendane tikvice i pržite dok ne omekšaju. Prebacite pripremljenu smesu u posudu. Dodajte jaja, prezle, parmezan, sir, šunku, so i biber, i sve zajedno izmešajte. Prebacite smesu u tepsiju podmazanu puterom. Poravnajte ga špatulom i dodajte komadiće putera na vrh. Pospite prezlama i parmezanom i prebacite u rernu i pecite na 170°C 30 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE