Svaka domaćica koja je pravila pitu od domaćih kora zna kako to nije nimalo lak posao, ali vredi truda. Možete sebi da olakšate tako što ćete koristiti kupovne kore, ali isto tako možete da isprobate i ovaj jednostavan recept za kojim je ceo svet poludeo. Potrebni su vam jeftini sastojci koje skoro svi već ima kod kuće, a sve što treba da uradite jeste da iseckate povrće i prelijte jajima i brašnom. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 praziluk
- 300 g kupusa
- 2 krompira
- 2 šargarepe
- 1 paprika
- 1 veza mirođije
- 1 veza peršuna
- 4 jajeta
- 4 kašike maslinovog ulja
- 4 kašike mleka
- 100 g brašna
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica soli
- 1/2 kesice praška za pecivo
- Još:
- 50 g tvrdog sira
- susam
Priprema:
Praziluk, mirođiju i peršun iseckajte, krompir i šaragarepu izrendajte. Pomešajte u posudi, pa dodajte papriku isečenu na kockice i kupus na trake. U drugoj posudi umutite jaja koja ste posolili i pobiberili, pa dodajte ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro sjedinite i prelijte preko povrća. Sipajte u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Pecite u rerni na 180°C oko 30 minuta, pa izvadite i pospite rendanim sirom i susamom, pa vratite na još 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem