Ako volite fast food i hranu koja se pravi u Meku, predlažemo da isprobate i recept za ove lepinje. Iste su kao one koje se koriste za njihove hamburgere, a mekane su kao duša. Osim za burgere u kućnim uslovima, ove lepinje možete da koristite i kao zamenu za hleb, a odličan su predlog za sendviče.
- Sastojci:
- 250 ml mleka
- 6 g šećera
- 6 g soli
- 7 g suvog kvasca
- 1 jaje
- 380 g brašna
- 2 kašike ulja
- Za premazivanje:
- 1 jaje
- susam
Priprema:
U posudi pomešajte mleko, šećer, so, kvasac, pa dodajte jaje. Dobro sjedinite, pa dodajte prosejano brašno i umesite testo. Sipajte ulje, pa nastavite da mesite dok ne dobijete glatko testo. Stavite ga u nauljenu posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da odstoji sat vremena. Na pobrašnjenoj površini premesite testo i podelite na 8 delova, pa oblikujte loptice i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih 30 minuta. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus