Ako volite fast food i hranu koja se pravi u Meku, predlažemo da isprobate i recept za ove lepinje. Iste su kao one koje se koriste za njihove hamburgere, a mekane su kao duša. Osim za burgere u kućnim uslovima, ove lepinje možete da koristite i kao zamenu za hleb, a odličan su predlog za sendviče.
- Sastojci:
- 250 ml mleka
- 6 g šećera
- 6 g soli
- 7 g suvog kvasca
- 1 jaje
- 380 g brašna
- 2 kašike ulja
- Za premazivanje:
- 1 jaje
- susam
Priprema:
U posudi pomešajte mleko, šećer, so, kvasac, pa dodajte jaje. Dobro sjedinite, pa dodajte prosejano brašno i umesite testo. Sipajte ulje, pa nastavite da mesite dok ne dobijete glatko testo. Stavite ga u nauljenu posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da odstoji sat vremena. Na pobrašnjenoj površini premesite testo i podelite na 8 delova, pa oblikujte loptice i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih 30 minuta. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem