Svako ima neki svoj recept za kiflice u koji se kune, ali ako želite da napravite najmekše do sada, onda obavezno isprobajte ovaj recept. Pamuk kiflice možete da pravite slatke ili slane, zavisi šta više volite, a ono što će učiniti da budu mekane i sutradan je puter koji se stavlja preko njih pre pečenja. Uživajte!
- Sastojci:
- 900 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 belanceta
- 400 ml toplog mleka
- 180 ml ulja
- 1 kašika šećera (ako pravite slatke idu dve kašike šećera)
- 1 kašičica soli
- Za nadev:
- džem
- sir
- Za premazivanje:
- 2 žumanceta
- puter
- susam (opciono)
Priprema:
U posudi pomešajte toplo mleko sa kvascem i šećerom, pa dodajte ulje i belanca. Sve dobro sjedinite, pa dodajte prosejano brašno i so. Umesite mekano testo, nauljite ga, pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe, nekih 2 sata. Podelite testo na 2-3 dela, pa oblikujte loptice. Razvucite jednu u obliku kruga i isecite trouglove. Nafilujte džemom ili sirom i urolajte. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa premažite umućenim žumancima, pospite susamom ako želite i stavite parčence putera preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus