U Srbiji je hleb obavezan uz bilo koje jelo, a ako vodite računa o tome šra jedete ili samo izbacujete belo brašno iz ishrane, ovaj recept će vas oduševiti. Napravite integralni hleb bez trunke belog brašna, a samo 2 parčeta hleba će vas držati sitim satima. Priprema nije komplikovana, testo se mesi mikserom, a može da traje danima. 

  • Sastojci:
  • 360 g integralnog brašna
  • 200 ml tople vode
  • 5 g suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike bundevinih semenki 
  • 1 kašika suncokretovih semenki 

Priprema:
U toploj vodi razmutite kvasac, pa dodajte šećer i promešajte. Ostavite 5 minuta da se aktivira, pa dodajte prosejano brašno, so, obe vrste semenki i dobro umutite, nekih 20 minuta. Oblikujte loptu i stavite u posudu, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih 30 minuta. Nakon tog vremena testo pritisnite dlanom, pa stavite u nauljeni kalup dimenzija 21x8 cm. Pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe. Pecite u zagrejanoj rerni na 195°C oko 30-35 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Instagram/ikosun_kitchen Hleb sa belim lukom

Izvor: Stvar ukusa