Ako ste ljubitelj integralnih peciva ovaj jednostavni hleb će vas osvojiti.
Osnovu ovog hleba čini:
- 500 g integralnog brašna (speltinog ili bilo kojeg po vašem izboru)
- 500 ml mlake vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- kašikica manja soli
- 1 prašak za pecivo
u njega dodati sledeće:
- 1 kašiku kakaa
- 1 kašiku susama
- 1 kašiku lana
- pola kašike kima
Priprema:
U jedan sud staviti brašno i sve ostale suve sastojke. Potom dodati vodu i ulje. Dobro promešati varjačom. Smesa je lepljiva i nije čvrsta, ali to ne treba da vas zabrine. Jako je važno dobro promešati kako bi se svi sastojci lepo ujedinili. Ostaviti tako umešen hleb 30 minuta.
Vatrostalni sud obložiti pek papirom i izliti hleb. Od gore ga još malo "natapkati" maslinovim uljem, a možete staviti malo brašna. Peći ga na 180C oko 45 minuta. Gotov hleb prekrijti krpom. U principu ovako ispečen hleb traje dva do tri dana.
Uviti u alu foliju i možete ga ako je jako toplo držati u frižideru.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem