Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAMUK KIFLICE: Najmekše kiflice koje ste do sada probali!

PAMUK KIFLICE: Najmekše kiflice koje ste do sada probali!

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Napravite premekane i ukusne kiflice koje će vaši ukućani obožavati.

Potrebno je:

  • - 1 kg brašna
  • - 1/2 l toplog mleka
  • - 2 kvasca
  • - 200 ml ulja
  • - 4 žumanceta
  • - 2 kašike šećera
  • - 1 kašika soli
  • - žumance i semenke za posipanje
Pročitajte i: SIGURNO ĆETE GA OBOŽAVATI: LUDO TESTO koje uvek i svima uspe!

Priprema:

U brašno dodati 2 kesece kvasca, 1 kašiku soli, 2 kašike šećera. U drugu posudu staviti žumanca,ulje i dobro izmešati. Zatim dodati mleko. Izmešati suve sastojke pa ove mokre sastojke dodati u posudu i zamesiti testo. Testo treba da bude mekano. Kad ste ih dobro umesili umotrajte posudu sa samoprijanjajućom folijom i ostaviti da narasta. Nakon što je poraslo ponovo ga premestite i ostavite još 15 minuta da se podigne testo. Nakon toga praviti jufkice. Svaku jufikicu razviti oklagijom i preseći na 8 delova, tako da dobijete 8 kiflica. Postupak ponavljajte dok ne potrošite svo testo.

Ako vam mnogo kiflica da odjednom pečete sve, ovo testo možete da zamrznete i da ostavite da stoji u zamrzivaču do mesec dana.

Poređajte ih u pleh i namažite sa jednim jajetom i posuti semenkama, susamom, lanom. Peći u rerni na 160 stepeni oko 20 minuta i onda još oko 10 minuta na 190 stepeni.

Ukoliko ostavljate deo kiflica u zamrzivač prvo ih stavite pola sata da se malo stegnu u pleh, a onda ih prebacite u kese za zamzivač.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>>https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stvarukusa.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti