Napravite premekane i ukusne kiflice koje će vaši ukućani obožavati.
Potrebno je:
- - 1 kg brašna
- - 1/2 l toplog mleka
- - 2 kvasca
- - 200 ml ulja
- - 4 žumanceta
- - 2 kašike šećera
- - 1 kašika soli
- - žumance i semenke za posipanje
Priprema:
U brašno dodati 2 kesece kvasca, 1 kašiku soli, 2 kašike šećera. U drugu posudu staviti žumanca,ulje i dobro izmešati. Zatim dodati mleko. Izmešati suve sastojke pa ove mokre sastojke dodati u posudu i zamesiti testo. Testo treba da bude mekano. Kad ste ih dobro umesili umotrajte posudu sa samoprijanjajućom folijom i ostaviti da narasta. Nakon što je poraslo ponovo ga premestite i ostavite još 15 minuta da se podigne testo. Nakon toga praviti jufkice. Svaku jufikicu razviti oklagijom i preseći na 8 delova, tako da dobijete 8 kiflica. Postupak ponavljajte dok ne potrošite svo testo.
Ako vam mnogo kiflica da odjednom pečete sve, ovo testo možete da zamrznete i da ostavite da stoji u zamrzivaču do mesec dana.
Poređajte ih u pleh i namažite sa jednim jajetom i posuti semenkama, susamom, lanom. Peći u rerni na 160 stepeni oko 20 minuta i onda još oko 10 minuta na 190 stepeni.
Ukoliko ostavljate deo kiflica u zamrzivač prvo ih stavite pola sata da se malo stegnu u pleh, a onda ih prebacite u kese za zamzivač.
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem