Prolećne rolnice nisu komplikovano jelo za spremanje, ali ipak će vam biti potrebno malo vremena, jer seckanje povrća i umotavanje rolnica zahtevaju malo vremena. Zbog toga kad pravite rolnice možete da napravite veću količinu tako da jedan deo možete da stavite u zamrzivač.
Kombinacija punjenja može da bude različita, a najčešće su sa povrćem ili sa mlevenim mesom.
Da biste napravili ove preukusne rolnice biće vam potrebno:
- šargarepa
- luk
- kupus
- tikvice
- sir
- spanać sa malo belog luka
- mleveno meso
- crni luk
Priprema:
Svo povrće iseckajte na kockice i pomešajte. Stavite ga da se kratko probari i ona ga ocedite. Mleveno meso propržite sa malo dinstanog crnog luka.
Pripremite kore za pitu, gledajte da to budu baš tanke kore kako bi vam rolnice bile hrskave. Jednu koru presecite na 4 dela, jedna četvtina neka vam bude jedna rolnica.
Na svaku koru namažite ulje i vodu koju ste zajedno pomešali i onda stavljajte fil, neka to okvirno bude jedna kašika, mada to može zavisiti i od ukusa, ali i od vrste fila koju stavljate. Na kraj kore stavite fil i uvijte ivice na unutra pa urolajte.
Tako ponovite sve dok imate kora. Stavite u pleh za pečenje koji ste obložili pek papirom, poprskajte sa malo ulja i stavite u ugrejanu rernu da se peče. Ne treba im više od 20 minuta, gotove su kada dobiju lepu zlatno žutu boju.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus