Testo:
- 1 minjon kvasca
- 2 dl toplog mleka
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 180 ml jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
- po potrebi brašno
Fil:
- 300 g šunkarice
- 1 čaša pavlake
- 1 dl kečapa
- 100 g rendanog kačkavalja
- 1 kesica origana
Priprema
Testo - priprema:
Jednu kocku kvasca potopiti sa čašom toplog mleka u činiji, dodati malo šećera i kašiku soli. Ostaviti da nadođe. Posebno umutiti dva jaja i jednu čašu jogurta ili kiselog mleka. Kad kvasac nadođe, pomešati ga sa jajima i jogurtom i dodati jedan prašak za pecivo i brašno. Zamesiti testo, ne previše tvrdo, kao za krofne. Ostaviti da kisne.
Iseckati oko 300 grama salame i pomešati sa čašom pavlake, 1 dl kečapa, 100 grama kačkavalja i malo origana ili kako vam drago...
Testo podelite u jufkice, pa ih razviti veličine tačne za kolače. Filovati nadevom. Ostaviti da malo odstoji.
Može se pržiti u ulju, a može se i premazati jajetom i posuti susamom i peći u rerni, zavisi od ukusa. Od navedene mase ispadne od 13 do 20 pancerota.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus