Testo:

  • 1 minjon kvasca
  • 2 dl toplog mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 180 ml jogurta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • po potrebi brašno

Fil:

  • 300 g šunkarice
  • 1 čaša pavlake
  • 1 dl kečapa
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 1 kesica origana
Pročitajte i: DORUČAK ZA CELU PORODICU: Pituljice sa jogurtom ZA SAMO 200 dinara!

Priprema

Testo - priprema:

Jednu kocku kvasca potopiti sa čašom toplog mleka u činiji, dodati malo šećera i kašiku soli. Ostaviti da nadođe. Posebno umutiti dva jaja i jednu čašu jogurta ili kiselog mleka. Kad kvasac nadođe, pomešati ga sa jajima i jogurtom i dodati jedan prašak za pecivo i brašno. Zamesiti testo, ne previše tvrdo, kao za krofne. Ostaviti da kisne.

Iseckati oko 300 grama salame i pomešati sa čašom pavlake, 1 dl kečapa, 100 grama kačkavalja i malo origana ili kako vam drago...

Testo podelite u jufkice, pa ih razviti veličine tačne za kolače. Filovati nadevom. Ostaviti da malo odstoji.

Može se pržiti u ulju, a može se i premazati jajetom i posuti susamom i peći u rerni, zavisi od ukusa. Od navedene mase ispadne od 13 do 20 pancerota.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>>https://www.instagram.com/stvar_ukusa/Izvor: recepti.com