Nema ništa lepše za zimski doručak od gurmanske paštete i vruće, domaće lepinje. Mi vam danas donosimo sjajan recept za paštetu, kakva sigurno nema da se kupi. Sadrži omiljene srpske sastojke, kao što su svinjsko i belo meso, slaninu, sir, pavlaku, kuvana jaja. Raznovrsni sastojci ovoj pašteti daju poseban šmek i zato predlažemo da je obavezno probate. 

Sastojci:

  • 1/2 kg svinjskog mesa
  • 1/2 kg belog mesa 
  • 1 glavica crnog luka
  • 2-3 šargarepe 
  • 2 paškanata
  • 1 celer
  • 3 jajeta 
  • 1 kisela pavlaka 
  • 50 g tvrdog sira 
  • 5 šnita slanine

Recept za paštetu sa svinjskim i belim mesom:

17:59
Korak 1

Ispržite i skuvajte meso

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, a kada on omekša dodajte sitno seckano svinjsko meso i nastavite da pržite dok ne bude gotovo. Belo meso sipajte u šerpu, pa dodajte očišćen paškanat, šargarepu i celer i prelijte vodom. Skuvajte. 

17:59
Korak 2

Pripremite ostale sastojke 

Jaja skuvajte, a slaninu sitno iseckajte, pa propržite. 

17:59
Korak 3

Napravite paštetu

U blenderu usitnite proceđeno svinjsko meso i luk, pa dodajte belo meso koje ste procedili. Dobro izblendirajte, a onda postepeno dodajte šargarepu, kuvana jaja i slaninu. Sve dobro izblendirajte i na kraju dodajte pavlaku i rendani sir. Još jednom izblendirajte da se svi sastojci dobro sjedine. 

Pročitajte i ovo: Domaća pašteta sa šunkom

BONUS VIDEO: 

tik-tok/timm Pašteta od belog luka

(StvarUkusa/S.B.)