Nema ništa lepše za zimski doručak od gurmanske paštete i vruće, domaće lepinje. Mi vam danas donosimo sjajan recept za paštetu, kakva sigurno nema da se kupi. Sadrži omiljene srpske sastojke, kao što su svinjsko i belo meso, slaninu, sir, pavlaku, kuvana jaja. Raznovrsni sastojci ovoj pašteti daju poseban šmek i zato predlažemo da je obavezno probate.
Sastojci:
- 1/2 kg svinjskog mesa
- 1/2 kg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2-3 šargarepe
- 2 paškanata
- 1 celer
- 3 jajeta
- 1 kisela pavlaka
- 50 g tvrdog sira
- 5 šnita slanine
Recept za paštetu sa svinjskim i belim mesom:
Ispržite i skuvajte meso
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, a kada on omekša dodajte sitno seckano svinjsko meso i nastavite da pržite dok ne bude gotovo. Belo meso sipajte u šerpu, pa dodajte očišćen paškanat, šargarepu i celer i prelijte vodom. Skuvajte.
Pripremite ostale sastojke
Jaja skuvajte, a slaninu sitno iseckajte, pa propržite.
Napravite paštetu
U blenderu usitnite proceđeno svinjsko meso i luk, pa dodajte belo meso koje ste procedili. Dobro izblendirajte, a onda postepeno dodajte šargarepu, kuvana jaja i slaninu. Sve dobro izblendirajte i na kraju dodajte pavlaku i rendani sir. Još jednom izblendirajte da se svi sastojci dobro sjedine.
Pročitajte i ovo: Domaća pašteta sa šunkom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus