Nekada su srpske domaćice sve pravile domaće, retko kada se nešto kupovalo. Domaći hleb i namazi su bili obavezni, a da ne pričamo o ručku i kolačima. Danas je to retkost, jer ljudi uglavnom ne stižu da pripreme ništa domaće, ali mi vam savetujemo da izdvojite malo vremena za pileću paštetu.Neuporedivo je ukusnija od kupovne, a sve je gotovo relativno brzo. Od ovih sastojaka se dobiće veća količina paštete, pa ste obezbeđni na duže staze. 

  • Sastojci:
  • 1 kg bataka 
  • 1 crni luk
  • 125 g putera
  • 3 kašičice soli
  • 1/3 kašičice bibera
  • 150-200 ml bujona
  • 1 šargarepa 
  • 1 štapić celera

Priprema: 
Crni luk presecite na pola, pa propržite na ringli. Zatim u šerpu stavite meso, šargarepu, celer i luk i prelijte vodom. Posolite (2 kašičice) i kuvajte dok ne krene da ključa, pa smanjite temepraturu i kuvajte poklopljeno još nekih sat i po vremena (dok meso skroz ne omekša). Izvadite meso i ostavite da se potpuno ohladi. Zatim skinite kožicu i iseckajte, pa stavite u blender. Dodajte so (1 kašičicu), šargarepu, celer, puter sobne temperature (ili istopljen), biber i bujon (voda u kojoj se kuvalo meso). Dobro izblendirajte. Sipajte u posudu i ostavite kratko u frižideru. 

Izvor: Stvar ukusa