Pravljenjekobasica nije zahtevan posao, a neuporedivo su ukusnije i zdravije od kupovnih. Prednost domaćih kobasica je što su potpuno prirodne, jer u njima nema aditiva, veštačkih aroma ni boja, pa možete da ih jedete stalno. Sve što treba da uradite jeste da pripremite meso, začinite ga, a onda ubacite u svinjsko crevo i ispečete.Kobasice mogu da se služe i sa povrćem, ali i salatom, a super su i uz jaja.
- Sastojci:
- 900 g svinjskom mesa
- 900 g junetine
- 200 g slanine
- 3 kašičice morske soli
- 1 kašika celog semena žute gorušice
- 1 kašičica bibera
- 1/2 kašičice italijanskog začina
- 1 šolja ledene vode
- 2 svinjska creva
Priprema:
1/4 mesa (obe vrste) isecite na sitne kockice, a ostatak sameljite. Pomešajte sve u jednoj velikoj posudi, dodajte seckanu slaninu, pa posolite, pobiberite, pospite gorčicom i italijanskim začinom. Prelijte ledenom vodom i sve dobro mešajte nekih 30 sekundi. Svinjska creva isperite, pa ostavite da stoje u toploj vodi nekih sat vremena. Sipajte meso u svinjsko crevo, pa ga na par mesta zavrnite. Izbockajte na par mesta, pa stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko sat vremena. Ocedite višak tečnosti, pa okrenite i pecite još 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus