Pravljenjekobasica nije zahtevan posao, a neuporedivo su ukusnije i zdravije od kupovnih. Prednost domaćih kobasica je što su potpuno prirodne, jer u njima nema aditiva, veštačkih aroma ni boja, pa možete da ih jedete stalno. Sve što treba da uradite jeste da pripremite meso, začinite ga, a onda ubacite u svinjsko crevo i ispečete.Kobasice mogu da se služe i sa povrćem, ali i salatom, a super su i uz jaja. 

  • Sastojci: 
  • 900 g svinjskom mesa
  • 900 g junetine
  • 200 g slanine
  • 3 kašičice morske soli
  • 1 kašika celog semena žute gorušice
  • 1 kašičica bibera
  • 1/2 kašičice italijanskog začina 
  • 1 šolja ledene vode
  • 2 svinjska creva 

Priprema:
1/4 mesa (obe vrste) isecite na sitne kockice, a ostatak sameljite. Pomešajte sve u jednoj velikoj posudi, dodajte seckanu slaninu, pa posolite, pobiberite, pospite gorčicom i italijanskim začinom. Prelijte ledenom vodom i sve dobro mešajte nekih 30 sekundi. Svinjska creva isperite, pa ostavite da stoje u toploj vodi nekih sat vremena. Sipajte meso u svinjsko crevo, pa ga na par mesta zavrnite. Izbockajte na par mesta, pa stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko sat vremena. Ocedite višak tečnosti, pa okrenite i pecite još 5 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE