Ako volite kobasice napravite domaće od mleka i mlevenog belog mesa. Dodaju se i začini, a njih stavljate po želji. U nastavku teksta je predlog kako da ih začinite da one budu preukusne, a toliko se lako spremaju da ćete se pitati zašto ih niste pravili do sada. Sastojci nisu skupi, a dobija se veća količina, pa je jeftinije nego da kupujete kobasice u mesari.
- Sastojci:
- 600 g pilećeg mlevenog mesa
- 200 ml mleka
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica slatke paprike
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
Priprema:
U pileće mleveno meso dodajte mleko, so, slatku papriku, biber i beli luk u prahu. Dobro promešajte, pa pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru oko sat vremena. Zatim ponovo promešajte, pa raširite providnu foliju na sto, sipajte 2 kašike smese i urolajte je kako bi je zatvorili sa svih strana (da napravite oblik kobasice). Zavežite krajeve i tako radite dok ne utrošite svu smesu. Kuvajte sa sve folijom u ključaloj vodi, nekih 15 minuta. Nakon toga izvadite kobasice iz folije i propržite na zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus