Krompir spada u omiljenu namirnicu u celom svetu. Može da se priprema na najrazličitije načine i svaki je neverovatno ukusan. Predlažemo vam da napravite krompir u paradajz sosu kao prilog, a možete da ga služite i sa kuvanim mesom. Takođe, ovako pripremljeno jelo možete da jedete kao obrok, a toliko se lako sprema da ćete mu se stalno vraćati.
- Sastojci:
- 1,3 kg krompira
- 2 crna luka
- 1 šargarepa
- 1 čen belog luka
- 2 kašike paradajz paste
- 1 kašičica timijana
- 1 kašičica slatke paprike
- 500 ml vode
- lovorov list
- 1 veza peršuna
Priprema:
Crni luk i šargarepu sitno iseckajte i propržite. Kada povrće omekša dodajte i sitno seckan beli luk. Nakon minut, dva dodajte i krompir koji ste prethodno oljuštili, oprali i isekli na kockice. Sipajte preko paradajz pastu, posolite, pobiberite, pospite timijanom i slatkom paprikom, pa dobro pormešajte, da se sve lepo sjedini. Sipajte vodu i dodajte lovorov list. Krčkajte dok ne krene da vri, pa poklopite i krčajte još 40 minuta. Pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem