Počela je sezona bundeve i iskoristite je na pravi način. Možete da napravite potaž, pitu, pire..., ali i da je ispečete prelivenu slatkim sirupom. Nema ništa lepše nego kada cela kuća miriše na bundevu i na jesen, a ona je i jako zdrava. Prebogata vlaknima i zato je zasitna, a to je jedan od razloga zašto je dobra i za mršavljenje. Sadrži beta-karoten i vitamin A koji utiče na zdravlje mrežnjače. Bundeva sarži 20 puta više vitamina C od preporučene doze, pa je tako sjajan izbor za jačanje imuniteta. Ovaj recept je baš jednostavan i baš zato uspeva bukvalno svima.
- Sastojci:
- bundeva
- 10 kašika šećera
- 8 kašika vode
Priprema:
Bundevu oljuštite i isecite na veće komade. Poređajte u tepsiju. Šećer i vodu pomešajte, pa mešajte dok se šećer ne otopi. Sipajte preko bundeve, a ako u posudi ostane još malo šećera dodajte vodu i opet prelijte bundevu. Pokrijte pek papirom i pecite na 200°C oko pola sata, a zatim sklonite pek papir i pecite još pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem