Počela je sezona bundeve i iskoristite je na pravi način. Možete da napravite potaž, pitu, pire..., ali i da je ispečete prelivenu slatkim sirupom. Nema ništa lepše nego kada cela kuća miriše na bundevu i na jesen, a ona je i jako zdrava. Prebogata vlaknima i zato je zasitna, a to je jedan od razloga zašto je dobra i za mršavljenje. Sadrži beta-karoten i vitamin A koji utiče na zdravlje mrežnjače. Bundeva sarži 20 puta više vitamina C od preporučene doze, pa je tako sjajan izbor za jačanje imuniteta. Ovaj recept je baš jednostavan i baš zato uspeva bukvalno svima. 

  • Sastojci:
  • bundeva
  • 10 kašika šećera
  • 8 kašika vode 

Priprema:
Bundevu oljuštite i isecite na veće komade. Poređajte u tepsiju. Šećer i vodu pomešajte, pa mešajte dok se šećer ne otopi. Sipajte preko bundeve, a ako u posudi ostane još malo šećera dodajte vodu i opet prelijte bundevu. Pokrijte pek papirom i pecite na 200°C oko pola sata, a zatim sklonite pek papir i pecite još pola sata. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE