Mleveno meso spada u jeftinija, a kombincija za pripremu je bezbroj. Neka tradicionalna jela se prave upravo od ove vrste mesa, kao što su ćufte, faširane šnicle, pljskavica, musaka... Nijedno od ovih jela nije teško za pripremu, pogotov ćufte i faširane šnicle, ali ako želite da budu sočni bitno je da izbacite jedan sastojak, koji srpske domaćice redovno koriste. 

Profesionalni kuvari su otkrili da dodavanje jaja u mleveno meso čini jelo suvim, pa predlažu da izbegnete ovaj sastojak ako želite da meso bude sočno. Ali to nije sve, potrebno je dodati još jedan tajni sastojka koji će omogućiti da vaše jelo bude neverovatno ukusno i da svi traže repete. 

Tajna sočnih ćufti

Kuvari, sem preporuke da izbacite jaja, predlažu da u mleveno meso sipate malo kisele vode. Oko 100 ml kisele vode se koristi za 1 kg mlevenog mesa. Nemojte da preterate sa tečnošću jer će meso da izgubi sočnost i nećete moći da formirate šnicle ili ćufte. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE