Supe i čorbe su idealne kada je napolju hladno, a naša preporuka je i da isprobate ovaj recept. Odličan je izbor ako volite pikantnu hranu, a kombinacija kobasice, krompira i slanine je savršena. Ovako pripremljenu supu možete da jedete za ručak, ali i da je služite i pre glavnog jela. Ovo je poznata supa koja je ime dobila po Toskani, regiji u Italiji, ali nije tamo nastala. 

Sastojci:

  • 450 g italijanske kobasice (bez omotača), može i mleveno meso
  • 125 g slanine
  • 1 crni luk
  • 6 čenova belog luka
  • 1 kg krompira
  • 1 ljuta paprika
  • 1/4 kašičice origana
  • 1/4 kašičice bosiljka
  • 1,5 l bujona od povrća 
  • 240 ml pavlake za kuvanje 
  • 60 g svežeg kelja

Recept za pikantnu supu sa krompirom i kobasicom:

11:54
Korak 1

Ispržite meso i slaninu

U šerpi na baš malo ulja propržite sitno seckanu slaninu, a nakon toga dodajte kobasicu ili mleveno meso. Pržite dok ne bude gotovo. Nakon toga toga seckani crni luk i mleveni beli, pa promešajte i pržite dok luk ne omekša, nekih 5 minuta. 

11:54
Korak 2

Dodajte povrće 

U šerpu dodajte sekcani krompir, kao i sitno seckanu ljutu papriku i promešajte. Dodajte origano, bosiljak i so i opet lepo promešajte. Sipajte bujon (kocku supe rastovrite u vreloj vodi). Promšejte i kuvajte dok ne proključa, a onda poklopite i smanjite temepraturu, pa kuvajte još 10 minuta.

11:54
Korak 3

Sipajte pavlaku 

Nakon toga sipajte pavlaku za kuvanje i promešajte, a onda dodajte i seckani kelj. Kuvajte još 5 minuta, pa služite. 

Pročitajte i ovo: Italijanska supa sa ćuftama

BONUS VIDEO: 

Instagram/inspiredtaste Supa od sočiva

(StvarUkusa/S.B.)