Supe i čorbe su idealne kada je napolju hladno, a naša preporuka je i da isprobate ovaj recept. Odličan je izbor ako volite pikantnu hranu, a kombinacija kobasice, krompira i slanine je savršena. Ovako pripremljenu supu možete da jedete za ručak, ali i da je služite i pre glavnog jela. Ovo je poznata supa koja je ime dobila po Toskani, regiji u Italiji, ali nije tamo nastala.
Sastojci:
- 450 g italijanske kobasice (bez omotača), može i mleveno meso
- 125 g slanine
- 1 crni luk
- 6 čenova belog luka
- 1 kg krompira
- 1 ljuta paprika
- 1/4 kašičice origana
- 1/4 kašičice bosiljka
- 1,5 l bujona od povrća
- 240 ml pavlake za kuvanje
- 60 g svežeg kelja
Recept za pikantnu supu sa krompirom i kobasicom:
Ispržite meso i slaninu
U šerpi na baš malo ulja propržite sitno seckanu slaninu, a nakon toga dodajte kobasicu ili mleveno meso. Pržite dok ne bude gotovo. Nakon toga toga seckani crni luk i mleveni beli, pa promešajte i pržite dok luk ne omekša, nekih 5 minuta.
Dodajte povrće
U šerpu dodajte sekcani krompir, kao i sitno seckanu ljutu papriku i promešajte. Dodajte origano, bosiljak i so i opet lepo promešajte. Sipajte bujon (kocku supe rastovrite u vreloj vodi). Promšejte i kuvajte dok ne proključa, a onda poklopite i smanjite temepraturu, pa kuvajte još 10 minuta.
Sipajte pavlaku
Nakon toga sipajte pavlaku za kuvanje i promešajte, a onda dodajte i seckani kelj. Kuvajte još 5 minuta, pa služite.
Pročitajte i ovo: Italijanska supa sa ćuftama
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem