U zimskim mesecima supa nas greje i pomaže nam da ojačamo imunitet, ali ona je i leti praktična. Puna šerpa je dovoljna da imate ručak za 2 dana, a sastojci nisu skupi, pa je i to dodatni plus, a ukus je odličan. Naš predlog za današnji ručak je brzinska supa sa krompirom i pasuljem koju ćete napraviti kao od šale, a možete da je služite sa parčetom hleba. 

  • Sastojci:
  • 1 konzerva pasulja 
  • 1 šargarepa 
  • 2 crna luka 
  • 1 kašika ulja 
  • 25 g putera 
  • 1 l vode 
  • 330 g krompira 
  • 2 kašike paradajz pirea 
  • 1 kašičica sušenog bosiljka 
  • 2-3 čena belog luka 
  • 1 veza peršuna 

Priprema: 

U šerpi istopite puter i sipajte ulje, pa propržite seckani crni luk i rendanu šargarepu. Kada povrće omekša dodajte seckani krompir i sipajte vodu. Posolite, poklopite i ostavite da proključa. Nakon toga dodajte paradajz pire i lepo promešajte. Pobiberite i pospite bosiljkom, pa dodajte proceđeni pasulj. Opet promešajte, pa poklopite i ostavite da se krčka još 5 minuta. Zatim dodajte mleveni beli luk i seckani peršun i promešajte. 

BONUS VIDEO: 

Supa od sočiva Instagram/inspiredtaste

Izvor: Stvar ukusa