Lažni biftek Stroganov služi se na pirinču, brzo se priprema na tiganju, u svega par koraka. Podjednako je ukusan i pravi se sa pečurkama po izboru. Možda ćete želeti da isprobate i piletinu Stroganov. A evo i kako da napravite lažni biftek Stroganov!

Sastojci:

  • 225 g pirinča dugog zrna
  • 500 g goveđih odreska, isečenih na tanke trake
  • 1 kašičica bibera u zrnu, zdrobljenog
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 luk, sitno isečen
  • 150 g pečuraka, obrisati i prepoloviti
  • 284 ml kisele pavlake
  • 2 kašičice mlevene paprike

Recept za lažni biftek Stroganov

13:02
Korak 1

Skuvajte pirinač

Za lažni biftek Stroganov kuvajte pirinač prema uputstvima na pakovanju. U međuvremenu, stavite govedinu u plitku posudu, dodajte izmrvljeni biber u zrnu i premažite je. Ostavite na stranu.

13:05
Korak 2

Ispržite luk

Zagrejte maslinovoulje u velikom tiganju na srednjoj vatri i pržite narezani luk 3-4 minuta ili dok ne omekša, ali ne porumeni.

13:05
Korak 3

Dodajte pečurke i govedinu

Dodajte pečurke i kuvajte još 5 minuta. Pojačajte vatru, dodajte goveđe trake i pržite 4-5 minuta ili dok sokovi ne ispare i meso ne porumeni.

13:05
Korak 4

Umešajte pavlaku i papriku

Umešajte veći deo kisele pavlake i pola paprike i lagano zagrevajte. Kašikom stavite goveđi Stroganov na tanjire. Prelijte preostalom kiselom pavlakom. Začinite preostalom paprikom i crnim biberom i servirajte uz pirinač. Uživajte u lažnom bifteku Stroganov!

Pročitajte kako se pravi juneći Stroganov - rusko jelo sa testeninom

BONUS VIDEO

Instagram/healthyfood.addiction Teletina iz rerne

StvarUkusa/L.S.