Lažni biftek Stroganov služi se na pirinču, brzo se priprema na tiganju, u svega par koraka. Podjednako je ukusan i pravi se sa pečurkama po izboru. Možda ćete želeti da isprobate i piletinu Stroganov. A evo i kako da napravite lažni biftek Stroganov!
Sastojci:
- 225 g pirinča dugog zrna
- 500 g goveđih odreska, isečenih na tanke trake
- 1 kašičica bibera u zrnu, zdrobljenog
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 luk, sitno isečen
- 150 g pečuraka, obrisati i prepoloviti
- 284 ml kisele pavlake
- 2 kašičice mlevene paprike
Recept za lažni biftek Stroganov
Ispržite luk
Zagrejte maslinovoulje u velikom tiganju na srednjoj vatri i pržite narezani luk 3-4 minuta ili dok ne omekša, ali ne porumeni.
Dodajte pečurke i govedinu
Dodajte pečurke i kuvajte još 5 minuta. Pojačajte vatru, dodajte goveđe trake i pržite 4-5 minuta ili dok sokovi ne ispare i meso ne porumeni.
Umešajte pavlaku i papriku
Umešajte veći deo kisele pavlake i pola paprike i lagano zagrevajte. Kašikom stavite goveđi Stroganov na tanjire. Prelijte preostalom kiselom pavlakom. Začinite preostalom paprikom i crnim biberom i servirajte uz pirinač. Uživajte u lažnom bifteku Stroganov!
Pročitajte kako se pravi juneći Stroganov - rusko jelo sa testeninom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem