Recept za piletinu stroganov je veoma jednostavan, tako da ne morate imati mnogo kulinarskog iskustva da biste ga pripremili. Sastojci su proizvodi koji su lako dostupni tokom cele godine u bilo kojoj prodavnici. Ako volite čorbasta jela poput gulaša i paprikaša, toplo preporučujemo da isprobate ovaj recept.
- Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 500 g pečuraka
- 1 crni luk
- 1 crvena paprika
- 5 kiselih krastavaca
- 2 šargarepe
- 700 ml čorbe od povrća
- 3 pune kašičice paradajz paste
- 2 kašičice slatke paprike
- 2 kašičice aleve paprike
- 1 lovorov list
- so, biber
- za zgušnjavanje supe (2 kašike pšeničnog brašna + nekoliko kašika hladne vode)
Priprema:
Pileći file isecite na kockice. Začinite slatkom paprikom, solju i biberom. Pržite na malo masnoće dok ne porumeni. Oljuštite luk i isecite ga na brkove. Stavite u šerpu i pržite neko vreme. Zatim dodajte iseckane pečurke. Dinstati dok pečurke ne puste vodu. Zatim dodajte crvenu papriku isečenu na štapiće, šargarepu isečenu na pola, kisele krastavce i prženu piletinu. Sve prelijte čorbom i promešajte. Zatim dodajte alevu papriku i lovorov list. Poklopite šerpu i kuvajte sve na laganoj vatri oko 10 minuta.
Posle ovog vremena dodajte paradajz pastu i smesu da se supa zgusne - za to pomešajte 2 kašike pšeničnog brašna sa nekoliko kašika hladne vode, pa smesu dodajte u supu i sve vreme mešajte - dok se ne zgusne.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem