Jelo na kašiku koje će oduševiti sve koji ga budu probali.

Recept za piletinu stroganov je veoma jednostavan, tako da ne morate imati mnogo kulinarskog iskustva da biste ga pripremili. Sastojci su proizvodi koji su lako dostupni tokom cele godine u bilo kojoj prodavnici. Ako volite čorbasta jela poput gulaša i paprikaša, toplo preporučujemo da isprobate ovaj recept.
- Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 500 g pečuraka
- 1 crni luk
- 1 crvena paprika
- 5 kiselih krastavaca
- 2 šargarepe
- 700 ml čorbe od povrća
- 3 pune kašičice paradajz paste
- 2 kašičice slatke paprike
- 2 kašičice aleve paprike
- 1 lovorov list
- so, biber
- za zgušnjavanje supe (2 kašike pšeničnog brašna + nekoliko kašika hladne vode)
Priprema:
Pileći file isecite na kockice. Začinite slatkom paprikom, solju i biberom. Pržite na malo masnoće dok ne porumeni. Oljuštite luk i isecite ga na brkove. Stavite u šerpu i pržite neko vreme. Zatim dodajte iseckane pečurke. Dinstati dok pečurke ne puste vodu. Zatim dodajte crvenu papriku isečenu na štapiće, šargarepu isečenu na pola, kisele krastavce i prženu piletinu. Sve prelijte čorbom i promešajte. Zatim dodajte alevu papriku i lovorov list. Poklopite šerpu i kuvajte sve na laganoj vatri oko 10 minuta.
Posle ovog vremena dodajte paradajz pastu i smesu da se supa zgusne - za to pomešajte 2 kašike pšeničnog brašna sa nekoliko kašika hladne vode, pa smesu dodajte u supu i sve vreme mešajte - dok se ne zgusne.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.