Navikli smo da knedle jedemo u slatkoj varijanti pre svega, ali probajte i slanu verziju sa mlevenim mesom i sirom. Neobičan specijalitet koji će odmah osvojiti put do vašeg srca jer je neizmerno ukusan. Prave se jednostavno i lako, a možete poslužiti i goste jer dekorativno izgledaju kada se serviraju.
- Sastojci:
- 800 g krompira
- 3-5 kašika mleka
- 30 g maslaca
- šaka sveže mirođije
- 450 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 50 g kačkavalja
- so, biber
- 1 žumance
Priprema:
Krompir skuvati u slanoj vodi. Napravite pire krompir dodavanjem mleka i putera. Dodajte sitno seckanu mirođiju. Vrlo sitno iseckati luk. Pomešajte mleveno meso sa lukom. Posolite i pobiberite po ukusu. Mokrim rukama uzimati smesu i formirati ćufte. Stavite parče sira u sredinu i formirajte loptu. zatim uzmite smesu od krompira, u centar stavite lopticu mlevenog mesa i formirajte kuglu. Podmazati posudu za pečenje puterom. Složite knedle od krompira. premazati žumancetom. Pecite oko 35 minuta na 180°C.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem