Navikli smo da knedle jedemo u slatkoj varijanti pre svega, ali probajte i slanu verziju sa mlevenim mesom i sirom. Neobičan specijalitet koji će odmah osvojiti put do vašeg srca jer je neizmerno ukusan. Prave se jednostavno i lako, a možete poslužiti i goste jer dekorativno izgledaju kada se serviraju.

  • Sastojci:
  • 800 g krompira
  • 3-5 kašika mleka
  • 30 g maslaca
  • šaka sveže mirođije
  • 450 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 50 g kačkavalja
  • so, biber 
  • 1 žumance

Priprema:

Krompir skuvati u slanoj vodi. Napravite pire krompir dodavanjem mleka i putera. Dodajte sitno seckanu mirođiju. Vrlo sitno iseckati luk. Pomešajte mleveno meso sa lukom. Posolite i pobiberite po ukusu. Mokrim rukama uzimati smesu i formirati ćufte. Stavite parče sira u sredinu i formirajte loptu. zatim uzmite smesu od krompira, u centar stavite lopticu mlevenog mesa i formirajte kuglu. Podmazati posudu za pečenje puterom. Složite knedle od krompira. premazati žumancetom. Pecite oko 35 minuta na 180°C.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE