Mleveno meso je poznato po tome što od njega mogu da se prave najrazličitija jela, a jedan od najlepših načina je svakako pohovanje Do sada ste uvek pohovali belo meso i ono spada u omiljeno jelo skoro svakog čoveka. Mekano i sočno meso je uvek dobar izbor, a mi vam predlažemo da isprobate da ispohujete i pljskavice od mlevenog mesa. Rezultat je zadivljujući, a neobično jelo možete da služite sa prilogom po želji. Nije komplikovano za pripremu, a i sastojci ne koštaju puno. A ono što im daje poseban šmek je tvrdi sir.  

  • Sastojci:
  • 500 g svinjskog mlevenog mesa 
  • 150 g čedar sira 
  • 2 kašike jogurta 
  • 2 kašičice crnog luka u prahu 
  • 2 kašike skroba 
  • 50 ml mleka
  • 2 jajeta 
  • brašno 
  • prezle 

Priprema:
U činiji pomešajte mleveno meso, rendani sir, jogurt, so, biber, crni luk u prahu, skrob i mleko. Dobro sjedinite rukama, pa pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru nekih 20 minuta. Uzimajte meso i oblikujte, pa uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, pa onda u prezle. Ispržite u zagrejanom ulju. Poređajte meso u tepsiju i stavite parče putera preko svake šnicle i pecite na 90°C nekih 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE