Mleveno meso je poznato po tome što od njega mogu da se prave najrazličitija jela, a jedan od najlepših načina je svakako pohovanje. Do sada ste uvek pohovali belo meso i ono spada u omiljeno jelo skoro svakog čoveka. Mekano i sočno meso je uvek dobar izbor, a mi vam predlažemo da isprobate da ispohujete i pljskavice od mlevenog mesa. Rezultat je zadivljujući, a neobično jelo možete da služite sa prilogom po želji. Nije komplikovano za pripremu, a i sastojci ne koštaju puno. A ono što im daje poseban šmek je tvrdi sir.
- Sastojci:
- 500 g svinjskog mlevenog mesa
- 150 g čedar sira
- 2 kašike jogurta
- 2 kašičice crnog luka u prahu
- 2 kašike skroba
- 50 ml mleka
- 2 jajeta
- brašno
- prezle
Priprema:
U činiji pomešajte mleveno meso, rendani sir, jogurt, so, biber, crni luk u prahu, skrob i mleko. Dobro sjedinite rukama, pa pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru nekih 20 minuta. Uzimajte meso i oblikujte, pa uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, pa onda u prezle. Ispržite u zagrejanom ulju. Poređajte meso u tepsiju i stavite parče putera preko svake šnicle i pecite na 90°C nekih 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus