Italijani su poznati po dobroj kuhinji, a piletina Toskana je jedno od najpopularnijih jela. Pravi se od belog mesa, koje se krčka u sosu od pavlake i sušenog paradajza, kao i spanaća. Neverovatno ukusno i aromatično jelo kojem niko neće moći da odoli. Ovo čuveno jelo možete da pripremate i tako što ćete belo meso da ispohujete, ali to je malo komplikovanije. Ovako ćete za pola sata da napravite ukusan obrok, a meso će biti mekano kao duša.
- Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- so, biber, začinska paprika
- 15 g putera
- 1 čen belog luka
- 40 g sušenog paradajza
- 100 ml pilećeg bujona
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika parmezana
- spanać
Priprema:
Meso posolite i pobiberite, pa pospite začinskom paprikom i nauljite. Ispržite meso u tiganju, pa ga izvadite i u isti dodajte puter. Kada se otopi dodajte seckani beli luk i sušeni paradajz. Sipajte bujon, pavlaku za kuvanje i dodajte opran spanać. Kada krene da ključa, sipajte parmezan i vratite meso i ostavite da se krčka još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom