Kuvana, dinstana ili zapečena - boranija je jedno od klasičnih jela bez kog ne možemo da zamislimo hladnije dane. Izuzetno je hranljiva i bogata vitaminima. Probajte je na malo drugačiji način u kombinaciji sa mlevenim mesom i slaninicom. Sigurni smo da ćete od sada pa nadalje boraniju spremati po ovom receptu.

  • Sastojci:
  • 500 g boranije (može i smrznuta)
  • 300 g mlevenog mesa
  • 100 g suve slanine
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 paprika sveža
  • 1 manji paradajz
  • 1 veći krompir 
  • 1 šargarepa 
  • mlevena slatka paprika, biber, suvi začin, so, peršunov list
  • ulje
  • 1 kašika brašna

Priprema:

Propržiti slaninu, u to dodati seckan luk, papriku i šargarepu pa i njih propržit, dodati im paradajz, boraniju i mleveno meso. Dinstati pa dodati i krompir na kockice. Naliti vodom da se skuva. Dodati začine i pred kraj umutiti kašiku brašna u vodi. Ubaciti beli luk presečen na 4 dela i peršunov list.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE