Srpske domaćice su oduvek koristile bajat hleb da naprave ukusan doručak ili večeru, a to su prženice. Priprema je vrlo jednostavna, samo ga umočite u mleko i jaja, pa ispržite.Ako želite da poboljšate ukus ovo kultnom, a jeftinom jelu onda mleko zamenite krem sirom, a u smesu dodajte i aromatične začine.
- Sastojci:
- hleb
- 100 g krem sira
- 1 jaje
- origano
- 1 kašika mleka
- 1 kašika seckanog peršuna
- tucana paprika
Priprema:
Isecite hleb na kriške, a u posudi umutite krem sir sa jajetom. Zatim dodajte mleko, posolite, pobiberite, pospite seckanim peršunom, origanom i tucanom paprikom. Dobro umutite. Umočite svako parče hleba u smesu, pa pržite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem