Srpske domaćice su oduvek koristile bajat hleb da naprave ukusan doručak ili večeru, a to su prženice. Priprema je vrlo jednostavna, samo ga umočite u mleko i jaja, pa ispržite.Ako želite da poboljšate ukus ovo kultnom, a jeftinom jelu onda mleko zamenite krem sirom, a u smesu dodajte i aromatične začine. 

  • Sastojci:
  • hleb
  • 100 g krem sira 
  • 1 jaje
  • origano
  • 1 kašika mleka
  • 1 kašika seckanog peršuna 
  • tucana paprika

Priprema:

Isecite hleb na kriške, a u posudi umutite krem sir sa jajetom. Zatim dodajte mleko, posolite, pobiberite, pospite seckanim peršunom, origanom i tucanom paprikom. Dobro umutite. Umočite svako parče hleba u smesu, pa pržite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE