Srpske domaćice su oduvek koristile bajat hleb da naprave ukusan doručak ili večeru, a to su prženice. Priprema je vrlo jednostavna, samo ga umočite u mleko i jaja, pa ispržite.Ako želite da poboljšate ukus ovo kultnom, a jeftinom jelu onda mleko zamenite krem sirom, a u smesu dodajte i aromatične začine.
- Sastojci:
- hleb
- 100 g krem sira
- 1 jaje
- origano
- 1 kašika mleka
- 1 kašika seckanog peršuna
- tucana paprika
Priprema:
Isecite hleb na kriške, a u posudi umutite krem sir sa jajetom. Zatim dodajte mleko, posolite, pobiberite, pospite seckanim peršunom, origanom i tucanom paprikom. Dobro umutite. Umočite svako parče hleba u smesu, pa pržite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus