Sve popularniji postaje recept za piletinu Lazone, koja se lako sprema i to od osnovnih začina. Recept za ovako pripremljeno belo meso osmislio je profesionalnih kuvar Lazone Randolf. On je bio glavni kuvar u restoranu Brenans u Nju Orleansu. Piletina Lazone nastala je kasnih 90-ih i postaje jelo kojim su mnogi oduševljeni.
Ako želite da napravite sočno belo meso, onda i vi isprobajte ovaj recept. Tajna je u raznovrsnim začinima i kremastom sosu.
Sastojci:
- 1/2 kašičice ljute mlevene paprike
- 1 kašičica dimljene paprike
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 čen belog luka
- 1/2 crnog luka
- 2 bela mesa
- 1 šolja guste pavlake
- 1/2 šolje pilećeg bujona
- 1/2 šolje suvog belog vina
- 1 veza peršuna
- 3 kašike maslinovog ulja
Recept za sočno belo meso u kremastom sosu:
Pripremite meso
U posudi pomešajte ljutu mlevenu papriku, origano, so, dimljenu papriku i crni luk u prahu. Promešajte. Meso isecite na 3 dela, pa svaki uvaljajte u začine. Ispržite u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja.
Propržite luk
Izvadite meso iz tiganja, pa dodajte sitno seckan crni luk i mleveni beli. Ako je potrebno sipajte još malo maslinovog ulja i pržite dok ne omekša. Zatim sipajte bujon, belo vino i pavlaku za kuvanje. Promešajte i krčkajte dok ne krene da vri.
Vratite meso u tiganj
Kada se sos malo zgusne, vratite meso unutra i ostavite još nekih pola minuta. Pospite seckanim peršunom.
Pročitajte i ovo: Kebab od belog mesa
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem