Sve popularniji postaje recept za piletinu Lazone, koja se lako sprema i to od osnovnih začina. Recept za ovako pripremljeno belo meso osmislio je profesionalnih kuvar Lazone Randolf. On je bio glavni kuvar u restoranu Brenans u Nju Orleansu. Piletina Lazone nastala je kasnih 90-ih i postaje jelo kojim su mnogi oduševljeni.

Ako želite da napravite sočno belo meso, onda i vi isprobajte ovaj recept. Tajna je u raznovrsnim začinima i kremastom sosu.

Sastojci:

  • 1/2 kašičice ljute mlevene paprike
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 čen belog luka
  • 1/2 crnog luka 
  • 2 bela mesa 
  • 1 šolja guste pavlake
  • 1/2 šolje pilećeg bujona 
  • 1/2 šolje suvog belog vina 
  • 1 veza peršuna 
  • 3 kašike maslinovog ulja

Recept za sočno belo meso u kremastom sosu:

9:21
Korak 1

Pripremite meso 

U posudi pomešajte ljutu mlevenu papriku, origano, so, dimljenu papriku i crni luk u prahu. Promešajte. Meso isecite na 3 dela, pa svaki uvaljajte u začine. Ispržite u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja. 

9:24
Korak 2

Propržite luk 

Izvadite meso iz tiganja, pa dodajte sitno seckan crni luk i mleveni beli. Ako je potrebno sipajte još malo maslinovog ulja i pržite dok ne omekša. Zatim sipajte bujon, belo vino i pavlaku za kuvanje. Promešajte i krčkajte dok ne krene da vri. 

9:24
Korak 3

Vratite meso u tiganj 

Kada se sos malo zgusne, vratite meso unutra i ostavite još nekih pola minuta. Pospite seckanim peršunom.

Pročitajte i ovo: Kebab od belog mesa

BONUS VIDEO: 

Instagram/Fooodkings Kako se pravi puter piletina

(StvarUkusa/S.B.)