Zna se da Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, a još ako je i kuvano jelo, onda je taj recept pun pogodak. Mi vam predlažemo da napravite sočivo sa rebarcima. Ovo jelo na kašiku se peče nekih 2 sata u rerni, a meso je nakon toga toliko mekano da se raspada. U sočivo sa mesom možete da dodate i neko povrće po želji.
Sastojci:
- 200 g zelenog sočiva
- 150 g crnog sočiva
- 2 šargarepe
- 1 paškanat
- 1 crni luk
- 3 cena belog luka
- lovor
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kocka za supu
- malo tucane paprike (po želji)
- 1,2 kg špic rebara (može i manje)
Recept za sočivo sa mesom:
Pripremite sastojke
Sočivo potopite pola sata u vodu, pa procedite. Meso posolite i pobiberite, ali ostavite u komadu.
Poređajte u posudu
Stavite sočivo i meso u posudu, pa dodajte seckan crni luk, paškanat, šargarepu i mleveni beli luk, Posolite i pobiberite, pa pospite začinskom paprikom i stavite lovorov list. Pomešajte kocku supe sa vodom, pa prelijte preko mesa i sočiva. Treba lepo da ogrezne.
Pecite
Stavite u zagrejanu rernu na 200°C nekih 2 sata. Povremeno dolijte vodu i promešajte. Nakon toga, kada se meso malo prohladi, skinite sa kostiju, iscepkajte i vratite u posudu. Opet promešajte i po potrebi začinite.
Pročitajte i ovo: Mediteranske ćuftice od sočiva
(StvarUkusa/S.B.)
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom