Zna se da Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, a još ako je i kuvano jelo, onda je taj recept pun pogodak. Mi vam predlažemo da napravite sočivo sa rebarcima. Ovo jelo na kašiku se peče nekih 2 sata u rerni, a meso je nakon toga toliko mekano da se raspada. U sočivo sa mesom možete da dodate i neko povrće po želji. 

Sastojci:

  • 200 g zelenog sočiva
  • 150 g crnog sočiva
  • 2 šargarepe
  • 1 paškanat
  • 1 crni luk
  • 3 cena belog luka 
  • lovor
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kocka za supu
  • malo tucane paprike (po želji)
  • 1,2 kg špic rebara (može i manje)

Recept za sočivo sa mesom:

16:43
Korak 1

Pripremite sastojke 

Sočivo potopite pola sata u vodu, pa procedite. Meso posolite i pobiberite, ali ostavite u komadu. 

16:43
Korak 2

Poređajte u posudu 

Stavite sočivo i meso u posudu, pa dodajte seckan crni luk, paškanat, šargarepu i mleveni beli luk, Posolite i pobiberite, pa pospite začinskom paprikom i stavite lovorov list. Pomešajte kocku supe sa vodom, pa prelijte preko mesa i sočiva. Treba lepo da ogrezne. 

16:43
Korak 3

Pecite 

Stavite u zagrejanu rernu na 200°C nekih 2 sata. Povremeno dolijte vodu i promešajte. Nakon toga, kada se meso malo prohladi, skinite sa kostiju, iscepkajte i vratite u posudu. Opet promešajte i po potrebi začinite. 

Pročitajte i ovo: Mediteranske ćuftice od sočiva

Instagram/foodiies_lifee Pileće ćufte iz blendera

(StvarUkusa/S.B.)