Više ne morate da odlazite u pečenjaru, već svinjsko pečenje možete da napravite kod kuće, od bilo kog parčeta mesa. Ako volite da eksperimentišete u kuhinji i da isprobavate nove ukuse, onda je ovaj recept super za vas. Napravite svinjsko pečenje sa glazurom koje možete da služite sa krompirom. Nikad sočnije meso nista probali.

Sastojci:

  • 1,7 kg svinjskog vrata
  • 5 čenova belog luka
  • 1,5 kašičice slatke paprike
  • 1 kašika senfa
  • 2-3 kašike ulja
  • Za glazuru:
  • 4 kašike soja sosa
  • 2 kašike slatkog čili sosa
  • 2 kašike kečapa
  • 2-4 kašike meda 
  • 1,5 kašičice senfa od celog zrna

Recept za svinjsko pečenje sa glazurom:

11:58
Korak 1

Pripremite meso 

Meso obrišite ubrusom, pa ga zasecite na par mesta. Ubacite unutra čenove belog luka koje ste isekli na polovine. 

12:00
Korak 2

Marinirajte meso 

U posudi pomešajte slatku papriku, so, biber, senf i ulje. Dobijenom marinadom premažite meso, pa pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru sat vremena, a najbolje preko noći. 

12:00
Korak 3

Pecite meso 

Pokvasite pek papir i dobro umotajte meso. Iskoristite svih 4 papira da umotate meso i stavite ga u vatrostalnu posudu. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko sat vremena i pedeset minuta. 

12:00
Korak 4

Napravite glazuru 

U tiganj sipajte sojin sos, slatki čili sos, kečap, senf i med. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa sklonite sa šporeta. Izvadite meso iz rerne, pa sklonite pek papir i premažite meso dobijenom glazurom. Vratite u rernu i pecite na 250°C još 5 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Pileći suvlaki  Instagram/ spoonfulofsi

(StvarUkusa/S.B.)