Više ne morate da odlazite u pečenjaru, već svinjsko pečenje možete da napravite kod kuće, od bilo kog parčeta mesa. Ako volite da eksperimentišete u kuhinji i da isprobavate nove ukuse, onda je ovaj recept super za vas. Napravite svinjsko pečenje sa glazurom koje možete da služite sa krompirom. Nikad sočnije meso nista probali.
Sastojci:
- 1,7 kg svinjskog vrata
- 5 čenova belog luka
- 1,5 kašičice slatke paprike
- 1 kašika senfa
- 2-3 kašike ulja
- Za glazuru:
- 4 kašike soja sosa
- 2 kašike slatkog čili sosa
- 2 kašike kečapa
- 2-4 kašike meda
- 1,5 kašičice senfa od celog zrna
Recept za svinjsko pečenje sa glazurom:
Pripremite meso
Meso obrišite ubrusom, pa ga zasecite na par mesta. Ubacite unutra čenove belog luka koje ste isekli na polovine.
Marinirajte meso
U posudi pomešajte slatku papriku, so, biber, senf i ulje. Dobijenom marinadom premažite meso, pa pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru sat vremena, a najbolje preko noći.
Pecite meso
Pokvasite pek papir i dobro umotajte meso. Iskoristite svih 4 papira da umotate meso i stavite ga u vatrostalnu posudu. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko sat vremena i pedeset minuta.
Napravite glazuru
U tiganj sipajte sojin sos, slatki čili sos, kečap, senf i med. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa sklonite sa šporeta. Izvadite meso iz rerne, pa sklonite pek papir i premažite meso dobijenom glazurom. Vratite u rernu i pecite na 250°C još 5 minuta.
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus