Bez mesa ne može da se zamisli nijedan domaćiski srpski ručak. Zato vam donosimo sjajan recept za svinjsko meso u slatko-kiselom sosu. Izuzetno se lako pravi, a svinjski pauflek spada u najjeftinija mesa. Bez obzira na to, od njega možete da napravite neka od najukusnijih jela koja će se svima dopasti, a slatko-kiseli sos mu daje poseban šmek.
Sastojci:
- 1,5 kg svinjskog paufleka
- 2 čena belog luka
- 1 crni luk
- malo đumbira
- 2 mlada luka
- 2-3 kašike šećera
- 1-2 anisa
- 1 kašičica bibera u zrnu
- 2-3 kašike svetlog soja sosa
- 2 kašike sosa od ostriga
- oko 300 ml vode
Recept za svinjsko meso u slatko-kiselom sosu:
Propržite meso
Isecite meso na kockice, pa propržite u suvom tiganju. Pržite dok ne dobije zlatnu boju, pa izvadite iz tiganja.
Popržite luk
Sipajte masnoću od mesa u neku šolju, pa u tiganj dodajte crni luk isečen na rebarca, kao i sitno seckani beli luk. Kada luk omekša, vratite meso u tiganj. Zatim dodajte šećer i promešajte, pa pržite još nekih 2-3 minuta.
Dodajte ostale sastojke u tiganj
Zatim u tiganj dodajte seckani đumbir, biber u zrnu, anis, krupno seckani mladi luk, a zatim sipajte sojin i sos od ostriga. Sve lepo promešajte, pa sipajte vodu. Pokrijte i kuvajte još nekih sat vremena. Skinite poklopac i kuvajte još par minuta, pa služite.
Pročitajte i ovo: Gordon Remzi otkrio kako da spremite najjeftinije svinjsko meso
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus