Bez mesa ne može da se zamisli nijedan domaćiski srpski ručak. Zato vam donosimo sjajan recept za svinjsko meso u slatko-kiselom sosu. Izuzetno se lako pravi, a svinjski pauflek spada u najjeftinija mesa. Bez obzira na to, od njega možete da napravite neka od najukusnijih jela koja će se svima dopasti, a slatko-kiseli sos mu daje poseban šmek.
Sastojci:
- 1,5 kg svinjskog paufleka
- 2 čena belog luka
- 1 crni luk
- malo đumbira
- 2 mlada luka
- 2-3 kašike šećera
- 1-2 anisa
- 1 kašičica bibera u zrnu
- 2-3 kašike svetlog soja sosa
- 2 kašike sosa od ostriga
- oko 300 ml vode
Recept za svinjsko meso u slatko-kiselom sosu:
Propržite meso
Isecite meso na kockice, pa propržite u suvom tiganju. Pržite dok ne dobije zlatnu boju, pa izvadite iz tiganja.
Popržite luk
Sipajte masnoću od mesa u neku šolju, pa u tiganj dodajte crni luk isečen na rebarca, kao i sitno seckani beli luk. Kada luk omekša, vratite meso u tiganj. Zatim dodajte šećer i promešajte, pa pržite još nekih 2-3 minuta.
Dodajte ostale sastojke u tiganj
Zatim u tiganj dodajte seckani đumbir, biber u zrnu, anis, krupno seckani mladi luk, a zatim sipajte sojin i sos od ostriga. Sve lepo promešajte, pa sipajte vodu. Pokrijte i kuvajte još nekih sat vremena. Skinite poklopac i kuvajte još par minuta, pa služite.
Pročitajte i ovo: Gordon Remzi otkrio kako da spremite najjeftinije svinjsko meso
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno