Bez mesa ne može da se zamisli nijedan domaćiski srpski ručak. Zato vam donosimo sjajan recept za svinjsko meso u slatko-kiselom sosu. Izuzetno se lako pravi, a svinjski pauflek spada u najjeftinija mesa. Bez obzira na to, od njega možete da napravite neka od najukusnijih jela koja će se svima dopasti, a slatko-kiseli sos mu daje poseban šmek

Sastojci:

  • 1,5 kg svinjskog paufleka
  • 2 čena belog luka
  • 1 crni luk
  • malo đumbira
  • 2 mlada luka
  • 2-3 kašike šećera
  • 1-2 anisa
  • 1 kašičica bibera u zrnu
  • 2-3 kašike svetlog soja sosa
  • 2 kašike sosa od ostriga
  • oko 300 ml vode

Recept za svinjsko meso u slatko-kiselom sosu:

17:29
Korak 1

Propržite meso 

Isecite meso na kockice, pa propržite u suvom tiganju. Pržite dok ne dobije zlatnu boju, pa izvadite iz tiganja. 

17:29
Korak 2

Popržite luk 

Sipajte masnoću od mesa u neku šolju, pa u tiganj dodajte crni luk isečen na rebarca, kao i sitno seckani beli luk. Kada luk omekša, vratite meso u tiganj. Zatim dodajte šećer i promešajte, pa pržite još nekih 2-3 minuta. 

17:29
Korak 3

Dodajte ostale sastojke u tiganj 

Zatim u tiganj dodajte seckani đumbir, biber u zrnu, anis, krupno seckani mladi luk, a zatim sipajte sojin i sos od ostriga. Sve lepo promešajte, pa sipajte vodu. Pokrijte i kuvajte još nekih sat vremena. Skinite poklopac i kuvajte još par minuta, pa služite. 

Pročitajte i ovo: Gordon Remzi otkrio kako da spremite najjeftinije svinjsko meso

BONUS VIDEO: 

Čiken nagetsi kao iz popularnih restorana brze hrane Instagram/ spunticulinari

(StvarUkusa/S.B.)