Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJJEFTINIJE SVINJSKO MESO NIKAD LEPŠEG UKUSA: Tajna je u neobičnoj marinadi koja ga omekšava (VIDEO)

Za ručak napravite odlično svinjsko meso koje i ne košta puno.

 Kako se pravi svinjski pauflek Izvor: Printscreen/YT/Dozus Cook

Svinjski pauflek spada u jeftinije i masnije meso, ali ako se pravilno začini i termički obradi, može da postane najukusnije. Naš predlog je da ga iseckate, a onda marinirate u soja sosu nekih pola sata, pa na kraju dinstajte nekih sat vremena. Ovako pripremljeno svinjsko meso biće preukusno, a poslužite sa pire krompirom, pirinčem ili makaronama. 

  • Sastojci:
  • 800 g svinjskog paufleka 
  • 5 kašika soja sosa 
  • 2 kašičice bibera u zrnu 
  • 1 kašičica šećera 
  • 6 čenova belog luka 
  • 3 kašike sirćeta 
  • 400 ml vode 
  • peršun
  • 5 komada lovora 

Priprema: 
Meso isecite na kockice, pa dodajte soja sos, šećer, biber, seckani beli luk i sirće. Dobro promešajte, zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na pola sata. U tiganj sipajte malo ulja, zagrejte, a onda propržite meso nekih 10-ak minuta. Nakon toga sipajte preostalu marinadu i opet promešajte. Kad krene da krčka sipajte vodu i promešajte, pa pospite lovorom. Poklopite i krčkajte oko sat vremena. Izvadite lovorov list i poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti