Gulaš je jelo koje se pravi od nekoliko vrstamesa i može mu se dodati i neko povrće, kao što su krompir i šaragarepa. Krčka se satima, jer meso na kraju treba da se raspada. Nemci gulaš prave malo drugačije, kuva se manje od sat vremena, a ukus je jednako dobar. Izaberite meso po želji, a onda mu dodajte slaninu i povrće, pa prelijte sosom od pečuraka i paradajza.Pikantan ukus mu daje ljuta papričica koju možete da izbacite ako niste ljubitelj. Ukusan ručak za celu porodicu. 

  • Sastojci:
  • 200 g slanine
  • 600 g svinjskog mesa (po izboru)  
  • 2 crna luka
  • 100 g celera 
  • 1 šargarepa
  • 1 paprika 
  • 300 g pečuraka 
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 ljuta papričica 
  • 2 paradajza
  • 300 g pelata 
  • 1 kašičica soli 
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1 kašičica timijana
  • 1 kašičica ruzmarina 
  • 2 kašike brašna 
  • peršun 

Priprema:
Iseckajte slaninu i propržite nekih 5 minuta, pa dodajte meso seckano na kockice i pržite još 5-7 minuta. Zatim dodajte crni luk isečen na rebarca, papriku i celer isečen na kockice, kao i rendanu šargarepu. Dobro promešajte i poklopite, pa dinstajte. U drugom tiganju zagrejte ulje, pa propržite seckane pečurke i dodajte seckanu ljutu papričicu kao i beli luk. Zatim dodajte isečeni paradajz i pelat. Promešajte i nakon 10 minuta začinite. Promešajte i kada krene da ključa dodajte i brašno, pa sve sjedinite. Dobro izblendirajte. Sipajte dobijeni sos u meso, promešajte, poklopite i kuvajte još 15 minuta. Ukrasite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE