Od mlevenog mesa mogu da se prave razni sprecijaliteti, a faširane šnice spadaju u popularnije recepte. Obično ih pravimo samo od mlevenog mesa, ali isprobajte da ih pospete povrćem i sirom, a onda i ispečete u rerni.Neverovatno su ukusne i sočne, a priprema uopšte nije komplikovana i ne traje dugo.
- Sastojci:
- 800 g mešanog mlevenog mesa
- 4 kriške hleba
- 4 čena belog luka
- 1 crni luk
- Još:
- 1 cni luk
- 1 šargarepa
- 400 g pečuraka
- 3 kašike pavlake
- 1 jaje
- 150 g tvrdog sira
Priprema:
Mleveno meso posolite i pobiberite, a hleb isecite, pa kratko potopite u vodu. U blender stavite krupno sečeni crni luk kao i hleb koji ste prethodno dobri iscedili. Izblendirajte, pa dodajte smesu u meso. Sve dobro sjedinite i odvajajte meso (oko 80 g) i oblikujte faširane šnicle. Ređajte na pleh obložen pek papirom. U tiganju propržite rendanu šargarepu i seckani crni luk, pa sipajte u posudu. Zatim propržite seckane pečurke i dodajte u povrće. Posolite i pobiberite i sipajte pavlaku. Promešajte i dobijenu smesu sipajte preko faširanih šnicli. Preko pospite rendani sir i pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem