Od mlevenog mesa mogu da se prave razni sprecijaliteti, a faširane šnice spadaju u popularnije recepte. Obično ih pravimo samo od mlevenog mesa, ali isprobajte da ih pospete povrćem i sirom, a onda i ispečete u rerni.Neverovatno su ukusne i sočne, a priprema uopšte nije komplikovana i ne traje dugo. 

  • Sastojci:
  • 800 g mešanog mlevenog mesa 
  • 4 kriške hleba 
  • 4 čena belog luka 
  • 1 crni luk
  • Još:
  • 1 cni luk 
  • 1 šargarepa 
  • 400 g pečuraka 
  • 3 kašike pavlake 
  • 1 jaje 
  • 150 g tvrdog sira 

Priprema:
Mleveno meso posolite i pobiberite, a hleb isecite, pa kratko potopite u vodu. U blender stavite krupno sečeni crni luk kao i hleb koji ste prethodno dobri iscedili. Izblendirajte, pa dodajte smesu u meso. Sve dobro sjedinite i odvajajte meso (oko 80 g) i oblikujte faširane šnicle. Ređajte na pleh obložen pek papirom. U tiganju propržite rendanu šargarepu i seckani crni luk, pa sipajte u posudu. Zatim propržite seckane pečurke i dodajte u povrće. Posolite i pobiberite i sipajte pavlaku. Promešajte i dobijenu smesu sipajte preko faširanih šnicli. Preko pospite rendani sir i pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE