Od mlevenog mesa mogu da se prave razni sprecijaliteti, a faširane šnice spadaju u popularnije recepte. Obično ih pravimo samo od mlevenog mesa, ali isprobajte da ih pospete povrćem i sirom, a onda i ispečete u rerni.Neverovatno su ukusne i sočne, a priprema uopšte nije komplikovana i ne traje dugo.
- Sastojci:
- 800 g mešanog mlevenog mesa
- 4 kriške hleba
- 4 čena belog luka
- 1 crni luk
- Još:
- 1 cni luk
- 1 šargarepa
- 400 g pečuraka
- 3 kašike pavlake
- 1 jaje
- 150 g tvrdog sira
Priprema:
Mleveno meso posolite i pobiberite, a hleb isecite, pa kratko potopite u vodu. U blender stavite krupno sečeni crni luk kao i hleb koji ste prethodno dobri iscedili. Izblendirajte, pa dodajte smesu u meso. Sve dobro sjedinite i odvajajte meso (oko 80 g) i oblikujte faširane šnicle. Ređajte na pleh obložen pek papirom. U tiganju propržite rendanu šargarepu i seckani crni luk, pa sipajte u posudu. Zatim propržite seckane pečurke i dodajte u povrće. Posolite i pobiberite i sipajte pavlaku. Promešajte i dobijenu smesu sipajte preko faširanih šnicli. Preko pospite rendani sir i pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus