Od mlevenog mesamogu da se naprave najrazličitija jela, a među najpoznatija spadajufaširane šnicle. Koristite belo mleveno meso, jer je ono zdravije, pa u njega sem začina, dodajte i pečenu papriku. Ona će dati šmek šniclama, a i lepše i šarenije će izgledati. Jednostavne i brze ove faširane šnicle će vas oduševiti, a poslužite ih sa kupus salatom. 

  • Sastojci:
  • 1 kg mlevenog belog mesa 
  • 200 g crnog luka 
  • 1 pečena paprika 
  • 1 veza peršuna 
  • 1 kašika belog luka u prahu 
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica tucane paprike

Priprema:
Crni luk sitno iseckajte, kao i papriku i peršun. Mleveno meso sipajte u posudu, dodajte luk koji ste procedili, papriku koju ste procedili i peršun. Posolite i pobiberite, pa začinite i dobro sjedinite sastojke. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru nekih sat vremena. Malo nakvasite ruke, pa oblikujte faširane šnicle i pržite u dobro zagrejanom ulju. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE