Svinjska kolenica je specijalitet koji će vam ponuditi mnogi restorani kada odete. Ali možete je jednostavno napraviti i kod kuće. Samo pratite recept u nastavku. Možete da je servirate uz kuvani ili pečeni krompir, ali i bareno ili pečeno povrće.

  • Sastojci:
  • 1 ili 2 svinjske kolenice
  • korica 1 pomorandže
  • 6 čenova belog luka
  • 1 kašičica bibera u zrnu
  • 5 pupoljaka karanfilića
  • 1 šargarepa
  • 1 crni luk
  • 1 - 1,5 l piva
  • so po ukusu
  • Glazura:
  • 1-2 kašike soka od pomorandže 
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika meda

Priprema:

Isecite čen belog luka na kriške. Napravite rezove u koljenici i ubacite beli luk. Svinjske kolenice prelijte pivom, dodajte koru pomorandže, šargarepu, luk, so po ukusu, biber u zrnu, pupoljke karanfilića, lovorov list. Pokrijte poklopcem i kuvajte na laganoj vatri 2-3 sata. Pomešajte sok od pomorandže, soja sos, med i senf. Stavite svinjske kolenice na pleh, premažite glazurom. Pecite 30-45 minuta na 180°C .

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE