Svinjska kolenica je specijalitet koji će vam ponuditi mnogi restorani kada odete. Ali možete je jednostavno napraviti i kod kuće. Samo pratite recept u nastavku. Možete da je servirate uz kuvani ili pečeni krompir, ali i bareno ili pečeno povrće.
- Sastojci:
- 1 ili 2 svinjske kolenice
- korica 1 pomorandže
- 6 čenova belog luka
- 1 kašičica bibera u zrnu
- 5 pupoljaka karanfilića
- 1 šargarepa
- 1 crni luk
- 1 - 1,5 l piva
- so po ukusu
- Glazura:
- 1-2 kašike soka od pomorandže
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika senfa
- 1 kašika meda
Priprema:
Isecite čen belog luka na kriške. Napravite rezove u koljenici i ubacite beli luk. Svinjske kolenice prelijte pivom, dodajte koru pomorandže, šargarepu, luk, so po ukusu, biber u zrnu, pupoljke karanfilića, lovorov list. Pokrijte poklopcem i kuvajte na laganoj vatri 2-3 sata. Pomešajte sok od pomorandže, soja sos, med i senf. Stavite svinjske kolenice na pleh, premažite glazurom. Pecite 30-45 minuta na 180°C .
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus