Batacisu sočniji od belog mesa, ali i njih morate da znate da pripremite. Ako ih spremate u sosu od crnog luka, to je pun pogodak, jer on daje poseban šmek jelu i pojačava aromu. Da bi jelo bilo što ukusnije i da bi kožica bila savršena u luk dodajte i sodu bikarbonu koja će obojiti luk, a samim tim meso, ali će ga i omekšati. Zatim krčkajte meso i poslužite predivan obrok uz neku salatu

  • Sastojci:
  • 1 kg bataka 
  • 400 g crnog luka 
  • 1/2 kašičice sode bikarbone 
  • 50 ml ulja 

Priprema:
U tiganju na ulju (50 ml) proporžite krupno iseckan crni luk, pa dodajte sodu bikarbonu. Promešajte, pa posolite i pobiberite. Poklopite i krčkajte nekih 20 minuta, a zatim okrenite meso, opet posolite i pobiberite, pa poklopite i krčkajte još 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE