Pripremite filete ribe po našem receptu i garantujemo da će se svideti svima. Filete najpre ispecite u rerni, pa ih prelijte sosom od paradajza i zapecite zajedno. Brzo je gotovo, a imaćete ručak za celu porodicu. Servirajte uz krompir salatu.

  • Sastojci:
  • 500 g fileta ribe po izboru
  • 250 ml pasiranog paradajza
  • 1 mali crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 ravna kašičica šećera
  • so, biber
  • Po 1 kašičica: origano, bosiljak, slatka dimljena paprika
  • pola kašičice ljute tucane paprike
  • 1 kuglica mocarele (oko 120 g)

Priprema:

Ribu posolite i pobiberite i stavite u rernu. Crni luk sitno iseckati i propržiti na zagrejanom ulju. Dodajte beli luk istisnut kroz presu i sve pržite oko 1 do 2 minuta. Paradajz sipajte u šerpu, dodajte začine i šećer. Sve kuvajte nekoliko minuta dok se sos ne zgusne. Prelijte pečenu ribu sosom od paradajza. Odozgo rasporedite iseckanu mocarelu. Stavite sve u rernu zagrejanu na 180°C oko 20 do 25 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE