Pripremite filete ribe po našem receptu i garantujemo da će se svideti svima. Filete najpre ispecite u rerni, pa ih prelijte sosom od paradajza i zapecite zajedno. Brzo je gotovo, a imaćete ručak za celu porodicu. Servirajte uz krompir salatu.
- Sastojci:
- 500 g fileta ribe po izboru
- 250 ml pasiranog paradajza
- 1 mali crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 ravna kašičica šećera
- so, biber
- Po 1 kašičica: origano, bosiljak, slatka dimljena paprika
- pola kašičice ljute tucane paprike
- 1 kuglica mocarele (oko 120 g)
Priprema:
Ribu posolite i pobiberite i stavite u rernu. Crni luk sitno iseckati i propržiti na zagrejanom ulju. Dodajte beli luk istisnut kroz presu i sve pržite oko 1 do 2 minuta. Paradajz sipajte u šerpu, dodajte začine i šećer. Sve kuvajte nekoliko minuta dok se sos ne zgusne. Prelijte pečenu ribu sosom od paradajza. Odozgo rasporedite iseckanu mocarelu. Stavite sve u rernu zagrejanu na 180°C oko 20 do 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem