Čim dođe zima zna se šta je na meniju - sarme. Srbi ih spremaju od kiselog kupusa, ali isprobajte da ih napravite i od omiljene zimnice, a to su pečene paprike. Do sada siguno sarme niste spremali na ovaj način, a biće još bolje ako u tepsiju dodate i one od slatkog kupusa. Ovo je odličan predlog za ručak.
- Sastojci:
- 1 manja glavica kupusa
- 500 g pečenih paprika
- Za punjenje:
- 400 g pirinča
- 1 crni luk
- 4 čena belog luka
- 300 g mlevenog mesa
- 1 kašičica slatke paprike
- 100 ml paradajz sosa
- 30 ml balzamika
- 20 ml ulja
- peršun
- 500 ml vode
Priprema:
Kupus isecite na veće kvadrate i kratko blanširajte u provreloj vodi. Pirinač operite, pa dodajte mleveno meso, seckani crni luk, posolite, pobiberite, začinite slatkm paprikom, sipajte balzamiko, ulje, paradajz sos i dobro promešajte da se svi sastojci lepo sjedine. Na kraju dodajte seckani peršun i opet promešajte. Meso nemojte da pržite pre nego što nafilujete povrće, jer će tako sačuvati sve hranljive sastojke. Zatim nafilujte kupus kašikom nadeva, pa urolajte. Pečene paprike očistite i presecite na pola po dužini, sipajte kašiku fila i urolajte. Ređajte u podmazanu tepsiju, prelijte vodom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem