Čim dođe zima zna se šta je na meniju - sarme. Srbi ih spremaju od kiselog kupusa, ali isprobajte da ih napravite i od omiljene zimnice, a to su pečene paprike. Do sada siguno sarme niste spremali na ovaj način, a biće još bolje ako u tepsiju dodate i one  od slatkog kupusa. Ovo je odličan predlog za ručak.  

  • Sastojci:
  • 1 manja glavica kupusa 
  • 500 g pečenih paprika 
  • Za punjenje:
  • 400 g pirinča 
  • 1 crni luk
  • 4 čena belog luka 
  • 300 g mlevenog mesa 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 100 ml paradajz sosa 
  • 30 ml balzamika 
  • 20 ml ulja 
  • peršun
  • 500 ml vode 

Priprema:
Kupus isecite na veće kvadrate i kratko blanširajte u provreloj vodi. Pirinač operite, pa dodajte mleveno meso, seckani crni luk, posolite, pobiberite, začinite slatkm paprikom, sipajte balzamiko, ulje, paradajz sos i dobro promešajte da se svi sastojci lepo sjedine. Na kraju dodajte seckani peršun i opet promešajte. Meso nemojte da pržite pre nego što nafilujete povrće, jer će tako sačuvati sve hranljive sastojke. Zatim nafilujte kupus kašikom nadeva, pa urolajte. Pečene paprike očistite i presecite na pola po dužini, sipajte kašiku fila i urolajte. Ređajte u podmazanu tepsiju, prelijte vodom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE