Musakaje tradicionalno jelo koje se sprema od krompira i mlevenog mesa. Ne postoji domaćica u Srbiji koja je bar jednom nije pravila, a predlažemo da isprobate i ruski recept za ovo poznato jelo. Oni dodaju još par sastojaka koji ovo jelo čine još ukusnijim, a to su paprika i sir. Kada jednom probate rusku musaku, pravićete stalno, a ukućani će biti prezadovoljni. 

  • Sastojci:
  • 1 kg krompira 
  • 2 mlada luka 
  • 2 čena belog luka 
  • 1 paprika 
  • 500 g mlevenog mesa 
  • 50 g paradajz pirea  
  • 300 g tvrdog sira
  • 3 jajeta 
  • 130 ml mleka

Priprema: 

Mladi luk iseckajte, pa propržite u tiganju. Dodajte mleveni beli luk, a zatim i seckanu papriku. Kada povrće omekša dodajte i mleveno meso, pa pržite nekih 10-ak minuta. Začinite po želji i sipajte paradajz sos. Promešajte i kada je meso gotovo isključite. Krompir kratko kuvajte, ne sme skroz da omekša, pa u tepsiju koju ste malo nauljili i poređajte pola količine krompira. Rasporedite i preko pospite rendani sir (100 g), a preko sipajte mleveno meso. Sipajte još malo rendanog sira (100 g) i drugu polovinu krompira. Umutite jaja sa mlekom i sipajte preko, pa pospite rendanim sirom (100 g). Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE