Sezona je pečenih paprika, pa napravite musaku od njih i mlevenog mesa, a dodajte i spanać.

Sezona je pečenih paprika, a od njih ne morate da pravite samo salatu ili ajvar, nego možete da spremite i odličnu musaku. Dodajte im mleveno meso i spanać, pa prelijte umućenim jajima sa pavlakom. Ako nemate zamrznute paprike, onda ih sami ispecite u rerni, a pročitajte i kako da ih brzo oljuštite.
- Sastojci:
- pečene paprike
- malo smrznutog spanaća
- 300 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 1-2 jajeta
- 2 kašike pavlake
- susam, po želji
Priprema:
Tepsiju malo nauljite, pa poređajte pečene paprike. Paprikama prethodno izvadite semenke. Zatim na malo ulja propržite sekani crni luk, pa dodajte mleveno meso. Kada se uprži sipajte ga preko paprika i poravnajte. Spanać takođe malo propržite na zagrejanom ulju i dodajte seckani beli luk, pa sipajte preko mesa i poravnajte. Poslednji sloj neka budu pečene paprike. Prelijte umućenim jajetom sa pavlakom, pa pospite susamom i pecite na 200°C oko 20-25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.