Musaka, sarme, ćevapi, mnoga srpska jela napravljena su od mlevenog mesa, ali iz ovog niza ne možemo izostaviti faširane šnicle. Loptice od mlevenog mesa definitivno su ručak koji smo mogli pojesti kod mame i bake, a sada ga i mi spremamo rado našim ukućanima, zapravo ovo je recept za sve generacije. Ali, ako želite da budete kreativni u kuhinji, predlažemo da isprobate recept za faširane šnicle sa brokolijem. Meso je neverovatno sočno, a zbog povrća i lepo izgleda. Brokoli je zdrava namirnica, a sada je u savršenoj kombinaciji sa mlevenim mesom.
- Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 150 g brokolija
- 1 jaje
Priprema:
U posudu sipajte mleveno meso, sitno seckani crni luk, rendanu šargarepu, sitno seckani brokoli i jaje. Posolite i pobiberite, a onda dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Zatim oblikujte faširane šnicle i pržite na malo zagrejanog ulja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem