Pileći bataci sa zelenim povrćem i sočivom uz mešavinu zeleniša poput potočarke, spanaća i mirođije uz dodatak sočiva i zelene boranije su pravi specijalitet tokom radne nedelje. Možda ćete želeti da napravite i toskana batake, sočno meso u aromatičnom sosu od spanaća, paradajza i pavlake za kuvanje. Evo kako se prave pileći bataci sa zelenim povrćem i sočivom!

Sastojci:

  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 250 g zelene boranije
  • 8 pilećih bataka
  • 80 g potočarke
  • 100 g spanaća
  • 20 g mirođije
  • 1 mala zelena ljuta paprika, seckana
  • 2 čena belog luka, zgnječena
  • Sitno narendana kora i sok 1 limuna
  • 200 ml pilećeg bujona
  • 800 g sočiva

Recept za pileće batake sa zelenim povrćem i sočivom

12:46
Korak 1

Ispržite boraniju

Za pileće batake sa zelenim povrćem i sočivom u velikom tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte zelenu boraniju i pržite nekoliko minuta sa svake strane dok se malo ne ugljeniše. Prebacite je na tanjir.

12:50
Korak 2

Ispržite piletinu

Ubacite piletinu u tiganj, sa kožom nadole. Pržite oko 8 minuta dok koža ne postane zaista hrskava i zlatna. Okrenite piletinu i pržite još 2 minuta, a zatim je prebacite na tanjir.

12:50
Korak 3

Izblendirajte zeleniš

U međuvremenu, stavite potočarku, spanać, većinu mirođije, ljutu papriku, beli luk, limunovu koricu i bujon u blender i mutite dok smesa ne postane glatka.

12:51
Korak 4

Pomešajte sve sastojke i kuvajte

Dodajte sočivo u prazan tiganj za piletinu i umešajte zeleni sos. Stavite piletinu sa kožom nagore tako da je uglavnom potopljena i lagano krčkajte 15 20 minuta. Dodajte zelenu boraniju i limunov sok i kuvajte još minut, a zatim servirajte sa mirođijom posutom preko. Uživajte u pilećim batacima sa zelenim povrćem i sočivom.

Pročitajte kako se prave zapečeni bataci sa povrćem i slatko-kiselim sosom

BONUS VIDEO

TikTok/hungryhappens Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje

StvarUkusa/L.S.