Pileći bataci sa zelenim povrćem i sočivom uz mešavinu zeleniša poput potočarke, spanaća i mirođije uz dodatak sočiva i zelene boranije su pravi specijalitet tokom radne nedelje. Možda ćete želeti da napravite i toskana batake, sočno meso u aromatičnom sosu od spanaća, paradajza i pavlake za kuvanje. Evo kako se prave pileći bataci sa zelenim povrćem i sočivom!
Sastojci:
Recept za pileće batake sa zelenim povrćem i sočivom
Ispržite boraniju
Za pileće batake sa zelenim povrćem i sočivom u velikom tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte zelenu boraniju i pržite nekoliko minuta sa svake strane dok se malo ne ugljeniše. Prebacite je na tanjir.
Ispržite piletinu
Ubacite piletinu u tiganj, sa kožom nadole. Pržite oko 8 minuta dok koža ne postane zaista hrskava i zlatna. Okrenite piletinu i pržite još 2 minuta, a zatim je prebacite na tanjir.
Izblendirajte zeleniš
U međuvremenu, stavite potočarku, spanać, većinu mirođije, ljutu papriku, beli luk, limunovu koricu i bujon u blender i mutite dok smesa ne postane glatka.
Pomešajte sve sastojke i kuvajte
Dodajte sočivo u prazan tiganj za piletinu i umešajte zeleni sos. Stavite piletinu sa kožom nagore tako da je uglavnom potopljena i lagano krčkajte 15 20 minuta. Dodajte zelenu boraniju i limunov sok i kuvajte još minut, a zatim servirajte sa mirođijom posutom preko. Uživajte u pilećim batacima sa zelenim povrćem i sočivom.
Pročitajte kako se prave zapečeni bataci sa povrćem i slatko-kiselim sosom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem