Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, a najčešće se priprema svinjsko ili pileće. Ako ste i vi ljubitelj mesa, onda vam preporučujemo da probate i ovaj recept. Napravite svinjsko meso u slatko-kiselom sosu koje uspeva i početnicima u kuhinji. Ovako pripremljeno svinjsko meso je neverovatno sočno i ukusno, a ne oduzima puno vremena.
Sastojci:
- 600 g svinjskog vrata
- beli luk u prahu, začinska paprika
- brašno
- 30 g suvih pečuraka
- 1 ljubičasti luk
- 150 ml koka-kole
- 1 kašika kečapa
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1 kašičica šećera
Recept za svinjsko meso u slatko-kiselom sosu:
Marinirajte meso
Meso zasecite u obliku dijamanta, pa posolite, pobiberite, pospite začinskom paprikom i belim lukom u prahu. Lepo utrljajte, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira nekih 15 minuta.
Ispržite meso
Meso pospite brašnom sa obe strane, pa dobro utrljajte. Ispržite u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja.
Napravite sos
Izvadite meso iz tiganja, pa u isti dodajte ljubičasti luk isečen na rebarca, pa dodajte i pečurke koje ste prethodno kratko potopili u vodu. U posudi pomešajte koka-kolu, sojin sos, kečap, sirće i šećer. Lepo promešajte, pa sipajte u tiganj. Promešajte, pa vratite meso u tiganj i poklopite. Krčkajte još 15-20 minuta.
Pročitajte i ovo: Svinjsko meso u aromatičnom sosu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus