Pileći fileti pohovani u siru su spolja hrskavi i sadrže sve što vam je potrebno za brzi nedeljni ručak. Ukoliko volite piletinu isprobajte i kremastu, začinjenu piletinu iz tiganja. A evo kako se prave pileći fileti pohovani u siru.

Sastojci:

  • 2 pileća filea
  • 1 razmućeno jaje
  • 3 kašike sitno rendanog tvrdog sira
  • 3 kašike prezle
  • So i biber po ukusu
  • 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
  • Ulje

Recept za pileće filete pohovane u siru

16:29
Korak 1

Izlupajte filete

Pileće filete izlupajte, kako biste ih istanjili. Nakon toga umutite jedno jaje. Začinite jaje solju i biberom, i začinima po želji.

16:32
Korak 2

Izrendajte sir

Sitno narendajte kačkavalj i pomešajte ga sa prezlama. Umočite pileće filete u jaje, pa u mešavinu sira i prezle.

16:34
Korak 3

Pržite piletinu

Ispržite filete na puteru ili ulju, dok ne dobiju zlatnu boju. Servirajte uz krompir i pospite peršunom.Uživajte u pilećim filetima pohovanim u siru

Pročitajte i jednostavan trik za najhrskaviju pileću kožicu

BONUS VIDEO

Zapečena piletina u bešamel sosu Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.