Ideja za ručak nikad dosta, a zna se da Srbi ovaj obrok ne mogu da zamisle bez mesa. Naš predlog je da isprobate ovaj recept za sočno svinjsko meso koje se sprema u slatko-kiselom sosu. Najbolje od svega je što je za ovako ukusan ručak potrebno samo pola sata. Svinjsko meso poslužite sa pečenim krompirom ili sezonskom salatom.
Sastojci:
- 600 g svinjskog karea
- 40 g putera
- 6 čenova belog luka
- 50 g meda
- 50 ml vode
- 2 kašike sirćeta
Recept za sočno svinjsko meso:
Pripremite meso
Meso istucite tučkom, pa začinite po želji. Začine dobro utrljajte u meso.
Ispržite meso
Ispržite svinjski kare na malo ulja, pa izvadite meso na ubrus da se ocedi od viška masnoće.
Napravite sos
U tiganju gde ste pržili meso istopite puter, pa dodajte mleveni beli luk. Posle minut dodajte med, vodu i sirće. Kada krene da vri, vratite meso i onda još kratko pecite.
Pročitajte i ovo: Jeftino svinjsko meso u slatko-kiselom sosu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus