Ideja za ručak nikad dosta, a zna se da Srbi ovaj obrok ne mogu da zamisle bez mesa. Naš predlog je da isprobate ovaj recept za sočno svinjsko meso koje se sprema u slatko-kiselom sosu. Najbolje od svega je što je za ovako ukusan ručak potrebno samo pola sata. Svinjsko meso poslužite sa pečenim krompirom ili sezonskom salatom.
Sastojci:
- 600 g svinjskog karea
- 40 g putera
- 6 čenova belog luka
- 50 g meda
- 50 ml vode
- 2 kašike sirćeta
Recept za sočno svinjsko meso:
Pripremite meso
Meso istucite tučkom, pa začinite po želji. Začine dobro utrljajte u meso.
Ispržite meso
Ispržite svinjski kare na malo ulja, pa izvadite meso na ubrus da se ocedi od viška masnoće.
Napravite sos
U tiganju gde ste pržili meso istopite puter, pa dodajte mleveni beli luk. Posle minut dodajte med, vodu i sirće. Kada krene da vri, vratite meso i onda još kratko pecite.
Pročitajte i ovo: Jeftino svinjsko meso u slatko-kiselom sosu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem