Piletina sa parmezanom i graškom odiše prolećnim ukusima. Parmezan joj daje hrskavost, a meso iznutra je odlično pečeno. Možda ćete želeti da napravite i pečenu piletinu sa prazilukom, paprikom i maslinama. A evo i kako se pravi piletina sa parmezanom i graškom!

Sastojci:

  • 1 belance
  • 5 kašika sitno rendanog parmezana
  • 4 fileta pilećeg belog mesa
  • 400 g mladog krompira, isečenog na kockice
  • 140 g smrznutog graška
  • šaka listova bebi spanaća
  • 1 kašika belog vinskog sirćeta
  • 2 kašičice maslinovog ulja

Recept za piletinu sa parmezanom i graškom

14:54
Korak 1

Zagrejte ringlu

Za piletinu sa parmezanom i graškom zagrejte ringlu na srednju temperaturu i obložite tiganj folijom. Umutite belanca na tanjiru sa malo soli i bibera. Sipajte parmezan na drugi tanjir.

14:59
Korak 2

Pecite piletinu

Umočite piletinu prvo u belanca, a zatim u sir. Pecite piletinu 10-12 minuta, dok ne porumeni i postane hrskava.

14:59
Korak 3

Kuvajte povrće

U međuvremenu, kuvajte krompir 10 minuta, dodajte grašak poslednja 3 minuta, a zatim ocedite. Povrće posipajte listovima spanaća, sirćetom, uljem i začinima po ukusu. Servirajte sa piletinom. Uživajte u piletini sa parmezanom i graškom.

Pročitajte kako se pravi pržena piletina sa povrćem gotova za pola sata

Bonus video

Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje TikTok/hungryhappens

StvarUkusa/L.S.