Piletina sa parmezanom i graškom odiše prolećnim ukusima. Parmezan joj daje hrskavost, a meso iznutra je odlično pečeno. Možda ćete želeti da napravite i pečenu piletinu sa prazilukom, paprikom i maslinama. A evo i kako se pravi piletina sa parmezanom i graškom!
Sastojci:
- 1 belance
- 5 kašika sitno rendanog parmezana
- 4 fileta pilećeg belog mesa
- 400 g mladog krompira, isečenog na kockice
- 140 g smrznutog graška
- šaka listova bebi spanaća
- 1 kašika belog vinskog sirćeta
- 2 kašičice maslinovog ulja
Recept za piletinu sa parmezanom i graškom
Pecite piletinu
Umočite piletinu prvo u belanca, a zatim u sir. Pecite piletinu 10-12 minuta, dok ne porumeni i postane hrskava.
Kuvajte povrće
U međuvremenu, kuvajte krompir 10 minuta, dodajte grašak poslednja 3 minuta, a zatim ocedite. Povrće posipajte listovima spanaća, sirćetom, uljem i začinima po ukusu. Servirajte sa piletinom. Uživajte u piletini sa parmezanom i graškom.
Pročitajte kako se pravi pržena piletina sa povrćem gotova za pola sata
Bonus video
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem